Praten is nog taboe

0

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is al jaren een van de grootste arbeidsrisico’ s in Nederland. Het veroorzaakt een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim. Verzuim door PSA duurt gemiddeld bovendien langer dan verzuim door andere oorzaken. Dit kost ons vier miljard euro per jaar. Er is dus zowel voor werkgevers als werknemers een groot belang om PSA bespreekbaar te maken, maar in de praktijk blijkt dat op er vroegtijdig over praten nog altijd een taboe ligt.

Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil het onderwerp uit de taboesfeer halen. Hij wil dat het normaal wordt dat werkgevers en werknemers onderwerpen als werkstress met elkaar bespreken en aanpakken. In mei startte daarom een vierjarige campagne die onderdeel is van het programma duurzame inzetbaarheid van de SZW.

Maar niet alleen het ministerie is bezig met werkstress. Ook het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam besteedt er veel aandacht aan. Het ziekenhuis heeft een gedragscode opgesteld voor medewerkers, patiënten en bezoekers. Zo worden agressie en geweld niet geaccepteerd.

Ook de ING merkt dat stress een belangrijk aandachtspunt is. Vanwege de recessie zijn er de afgelopen jaren veel reorganisaties geweest en dat zorgt bij sommige medewerkers voor veel stress. De HR-afdeling van het bedrijf heeft een eigen arbodienst, Health and Safety, die ervoor moet zorgen dat de werkstress binnen de perken blijft. Health and Safety is inmiddels een begrip binnen ING. Ze zijn laagdrempelig, staan op de HR-site van het intranet en zijn ook in het weekend en na werktijd bereikbaar.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.