Podcast | zo werkt werkstress in de hersenen

0

Werkstress kan leiden tot ziekteverzuim, psychische klachten en zelfs arbeidsongeschiktheid. Niet voor niets staat duurzame inzetbaarheid en het voorkomen van deze stress hoog op de HR-agenda. Maar waarom leidt werkstress tot ziekteverzuim en hoe werkt dat in de hersenen?

‘Stress ontstaat makkelijk binnen organisaties, waar je verschillende type mensen hebt die met elkaar moeten samenwerken. Mensen die stress hebben leren minder, zijn minder in staat om zichzelf aan te passen waardoor ze nog meer stress krijgen en dat levert nog meer aanvaringen op. Uiteindelijk kan het leiden tot bun-out’, zegt wetenschapsjournalist Mark Mieras. Maar heeft deze spanning ook een functie? En waarom leidt dit soort stress tot ziekteverzuim en hoe werkt dat in de hersenen? Mark Mieras legt het uit in deze podcast. En hij geeft tips hoe je zorgt dat jouw medewerkers met plezier naar het werk gaan.

Beluister de podcast over werkstress

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/291092017″ params=”color=e04355&auto_play=true&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

In hoeverre hebben uw werknemers last van werkstress en betrapt u uzelf hier ook op? Laat een reactie achter en deel met ons hoe u omgaat met deze stress binnen het bedrijf.

Lees meer over:

Over Auteur