Podcast: kan langdurige stress ook gezond zijn?

0

Stress kan leiden tot ziekteverzuim, psychische klachten en zelfs arbeidsongeschiktheid. Niet voor niets staat duurzame inzetbaarheid en het voorkomen van werkstress hoog op de HR-agenda. Maar nieuw onderzoek van de universiteit van Harvard gooit de feiten overhoop: langdurige stress is in sommige gevallen goed voor je gezondheid.

Langdurige stress

Als je langdurige stress ervaart gaat je afweersysteem slechter functioneren, krijg je hartklachten en wordt je ongezond. Dit is althans de conclusie van vele onderzoeken naar werkstress. De Universiteit van Harvard biedt een ander perspectief. ‘De onderzoekers dachten: stel dat we mensen vertellen dat langdurige stress gezond is. Is het effect dan nog steeds zo negatief? Het blijkt echter de mindset te zijn die maakt of werkstress ongezond is of niet.’, vertelt Bernard Maarsing, specialist psycholoog en hoofddocent management en innovatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beluister zijn podcast.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/291210999″ params=”color=e04355&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Congres: Aanpak Werkstress

Dinsdag 6 december is het congres Aanpak Werkstress. In de aanloop naar dit congres maakt dagvoorzitter Glenn van der Burg podcasts samen met verschillende sprekers van het congres. De podcasts zijn een introductie op de lezingen en workshops die je tijdens het congres kunt volgen. Meer weten & inschrijven voor het congres kan hier >>> 

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.