Nieuwe website voor aanpak psychosociale arbeidsbelasting

0

De Stichting van de Arbeid heeft een website over de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) ontwikkeld. De website werd gepresenteerd tijdens de lancering van de SZW-campagne tegen werkstress.

De website van de Stichting van de Arbeid biedt werkgevers en werknemers per branche specifieke oplossingen tegen PSA. Psychosociale arbeidsbelasting is de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland. Een derde van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten. Het gaat hierbij om werkdruk en stress, pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en agressie en geweld.

Drie stappen

Veel oplossingen op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting zijn inmiddels al bekend. Deze zijn gebundeld en gerangschikt naar de verschillende vormen van PSA. Door middel van filters kunnen oplossingen worden geselecteerd die specifiek van toepassing zijn op de eigen branche. In drie stappen kunnen gebruikers een branchegerichte aanpak voor PSA samenstellen, direct klaar voor gebruik. Hiermee kan PSA als een van de arbeidsrisico’s worden aangepakt en onderdeel uitmaken van de arbocatalogus.

Druppel

Minister Asscher van SZW gaf op 13 mei jl. het startsein voor de campagne ‘Herken de druppel‘ om  werkgerelateerde stress aan te pakken. De campagne  maakt onderdeel uit van het  plan van aanpak van psychosociale arbeidsbelasting dat het ministerie van SZW de komende vier jaar uitvoert.

Meer weten over duurzame inzetbaarheid? Kom naar het 3-daagse vakevent Inzet op Maat. Hier voelt u letterlijk en figuurlijk wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan. Registreer je gratis!

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.