Meer werkgeluk? Stimuleer eigen regie en loslaten bij medewerkers

0

Medewerkers zijn over het algemeen redelijk gelukkig, maar er zijn een aantal factoren die dit kunnen beïnvloeden, waaronder de mate waarin zij fit zijn en in hoeverre zij thuis piekeren over de werksituatie. Dit blijkt uit onderzoek van Schouten en Nelissen. Daarnaast doet 52% niet het werk dat zij zouden willen doen.

De reden waarom mensen vaak niet gelukkig zijn met hun huidige baan is omdat zij het werk thuis moeilijk kunnen loslaten en minder kunnen ontspannen en genieten van andere dingen in het leven. Medewerkers die thuis niet piekeren over werk zijn 70% gelukkig. Andersom geldt dit ook, wanneer mensen zich op het werk niet kunnen concentreren door de thuissituatie. In het laatste geval zijn medewerkers 33% gelukkig.

Om je werkgerelateerde dromen waar te kunnen maken, is het volgens het onderzoek van belang dat je optimaal fit bent. In totaal vindt 42% van de respondenten dat hij of zij een goede werkaansluiting heeft en 40% vindt juist dat er geen goede invulling gegeven wordt aan zijn of haar persoonlijke wensen en behoeften. In totaal geeft 52% aan dat zij niet het werk doen dat zij zouden willen doen.

Volgens Jessica van Wingerde, directeur Research bij Schouten & Nelissen, is het voor werkgevers belangrijk om de eigen regie van medewerkers te stimuleren en te activeren, maar tegelijkertijd ook om het goede voorbeeld te geven. ‘Een voorbeeld is het ontoegankelijk maken van zakelijke e-mail en intranet in het weekend of tijdens vakanties, zoals steeds meer multinationals doen. Voor werknemers, maar ook voor zzp’ers geldt dat zij juist in deze tijd, waarin het werk continu en steeds sneller verandert, regie moeten nemen in het werk en aansluiting moeten houden om gelukkig en toekomstbestendig te zijn’.

Bron: Schouten & Nelissen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.