McDonalds beboet om vetmesten werknemer

0

Een McDonaldsfiliaal in Brazilië moet een ex-werknemer omgerekend 13.000 euro schadevergoeding betalen om het vetmesten. De werkende kwam in twaalf jaar tijd ruim 30 kilo aan. 

Volgens de man was hij als manager verplicht dagelijks producten te proeven als kwaliteitscontrole. Ook in de pauze waren er alleen hamburgers en friet te eten.

Gezondheidsproblemen door vestmesten

De man ging in twaalf jaar tijd van ongeveer 75 kilo naar 105 kilo. Op den duur kreeg hij door de extra kilo’s gezondheidsproblemen, meldden Braziliaanse media vrijdag. McDonalds heeft de aantijgingen ontkend en stelde een uitgebalanceerd menu te hebben.

In eerste aanleg was het filiaal van de fastfoodketen uit Porto Alegre veroordeeld tot het betalen van bijna 21.000 euro. De rechter bevond het filiaal opnieuw schuldig, maar verlaagde de boete. De oud-werknemer onderzoekt nog of hij opnieuw in beroep gaat wegens het vetmesten.

Lees ook:
> McDonald’s Hilversum krijgt diversiteitprijs
> Effecten bedrijfsfitness breder dan verondersteld
> Werknemer moet betalen voor overgewicht

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.