Lees alles over duurzame inzetbaarheid op XpertHR Actueel

0

Duurzame inzetbaarheid is hip! Bijna wekelijks verschijnen er onderzoeken, er zijn ontzettend veel websites met achtergrondinformatie. En over werkstress en burn-out lezen we bijna dagelijks in de media. Hoe vind jij als HR-professional je weg in al deze informatie? XpertHR Actueel gidst jou komende drie maanden door de duurzame inzetbaarheid.

Dossier Duurzame inzetbaarheid

In ons dossier over duurzame inzetbaarheid vind je artikelen die we door de jaren heen hebben gepubliceerd over werkstress, burn-out en vitaliteit. Maar je vindt er ook artikelen over talentmanagement en strategie. Lees meer in het dossier >>>

Nieuwsbrief

Iedere week publiceren we een speciale nieuwsbrief over duurzame inzetbaarheid. Deze start vanaf juli. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier snel in >>>

Whitepaper

Ben je op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Dr. Job Hoogendoorn is Partner bij Erasmus Research & Business Support (ERBS). Hij publiceerde boeken en artikelen over HRM, SHRM, HR Planning, talent management, MD, opleiding en ontwikkeling en medezeggenschap. Speciaal voor XpertHR Actueel schreef hij een whitepaper met theoretische achtergrond en praktische tips om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid.

Wetenschap

Naar duurzame inzetbaarheid wordt veel onderzoek gedaan. Zo is er een bijzonder hoogleraar Loopbaanmanagement, Judith Semijn. Zij doet onderzoek naar een leven lang leren, veranderingen in de arbeidsmarkt en ontwikkelingen in organisaties. Tinka van Vuuren is bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement en weet alles over het vitaal houden van medewerkers. Ze doet met name onderzoek naar de relatie tussen enerzijds een ‘leven lang leren’, duurzame inzetbaarheid, gezondheid en welzijn en anderzijds het beleid van bedrijven. Interviews met deze experts lees je de komende weken op XpertHR Actueel.

Cao

Nederland kent een aantal zeer grote cao’s, waar tienduizenden werknemers onder vallen. Zeggen die iets over duurzame inzetbaarheid, en zo ja: wat precies? En staat er in cao’s ook bijzondere, concrete afspraken? De redactie heeft het voor je uitgezocht.

Webinar

In september besluiten we de reeks over duurzame inzetbaarheid met een webinar volledig in het teken van duurzame inzetbaarheid. Gratis te volgen. Het enige wat je moet doen is je op tijd aanmelden. En dat kan alvast via dit formulier.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.