Lancering Platform Duurzaamheid Ambitie 2020

1

Koning Willem-Alexander opende op 30 januari het online platform Ambitie 2020, een initiatief van MVO Nederland. Doel is om bedrijven te helpen zodat Nederland wereldvoorbeeld is van een circulaire en inclusieve economie.

Alle Nederlandse bedrijven kunnen op het platform hun duurzame ambities kenbaar maken.

Duurzaamheid

Nederland heeft de potentie om wereldvoorbeeld te zijn van hoe het anders en beter kan. Uit onderzoek onder de achterban van MVO Nederland blijkt dat 80% van de ondervraagde bedrijven vindt dat het Nederlandse bedrijfsleven wereldtop moet zijn op het gebied van duurzaamheid.

Vergaande duurzame doelstellingen

Een aantal bedrijven maakte al met MVO Nederland afspraken om in 2020 vergaande duurzame doelstellingen behalen. Bijvoorbeeld ABN AMRO, Alliander, NS, ManpowerGroup, Delta Lloyd, ASN Bank en CFP Green Buildings. Hun doelstellingen lees je nu op de site van Ambitie 2020.

Concrete handvatten om circulair en duurzaam te ondernemen

Om bedrijven te ondersteunen in verduurzaming overhandigde MVO directeur-bestuurder Willem Lageweg het eerste exemplaar van het rapport ‘Ondernemen in de circulaire economie‘ aan Koning Willem-Alexander. Het rapport biedt ondernemers concrete handvatten om circulair en duurzaam te ondernemen.

Lees ook: ‘Duurzaam personeelsbeleid

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Kamiel Rietsema op

    Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is alleen mogelijk door aandacht voor strategische personeelsplanning en een integrale aanpak van HR. Met als uitgangspunt de eigen organisatievisie en -strategie.
    Te vaak zie je nog dat duurzaamheid ingezet wordt vanuit subsidies in plaats vanuit een overtuiging.