Lancering interventiedatabase Gezond en Actief Leven

0

Er is nu één gezamenlijke database beschikbaar met daarin een overzicht van alle actuele leefstijlinterventies. Handig is vooral dat er aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de gezond en actief leven.

De database is een initiatief van het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Trimbos-instituut. Partijen die een interventie willen aanmelden voor de database kunnen terecht op www.interventiedatabase.nl. Organisaties die willen zien welke leefstijlinterventies allemaal beschikbaar zijn, kunnen terecht op www.loketgezondleven.nl.

Werk

Bij het loket gezond leven zijn alle leefstijlinterventies te vinden. Die zijn niet allemaal geschikt voor de werkvloer, maar er is een apart tabblad op de site dat zich speciaal richt op de werksetting. Op dit tabblad is ook veel informatie te vinden over thema’s als duurzame inzetbaarheid en het opstellen, uitvoeren en evalueren van gezondheidsbeleid. Tal van praktijkvoorbeelden zorgen ervoor dat organisaties een compleet beeld krijgen van leefstijlinterventies. Daarnaast is er een aantal publicaties over het onderwerp gezondheid en werk te vinden.

Erkenningstraject

Interventies worden in een erkenningstraject op kwaliteit, effectiviteit en uitvoerbaarheid beoordeeld. Op die manier kunnen potentiële gebruikers zien of het überhaupt wel zin heeft om een interventie in te zetten in hun organisatie. De erkende interventies zijn door middel van filters eenvoudig te vinden in de database. Het invoeren van een interventie is in de nieuwe database nu een stuk gebruiksvriendelijker. Interventie-eigenaren die een interventie willen indienen voor het erkenningstraject, doen dat voortaan online via www.interventiedatabase.nl.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.