Kennis en ervaring oudere werknemers waardevol voor bedrijfsleven

5

Oudere werknemers zijn waardevol voor het bedrijfsleven vanwege hun opgedane kennis en ervaring, vinden 8 op de 10 Nederlanders. Ouderen zouden moeten worden ingezet als mentoren van jongere werknemers om hun kennis en ervaring te delen, stelt zelfs 86%.

Dit blijkt uit onderzoek van Achmea door GfK Intomart. Slechts een kwart vindt dat ouderen plaats moeten maken voor jongere werknemers. De meerderheid vindt dat echter geen oplossing voor de jeugdwerkloosheid. 86% is wel van mening dat ouderen hun vakkennis up-to-date moeten houden, om duurzaam inzetbaar te blijven. En ruim 60% denkt dat jongeren hierin een rol kunnen spelen.

Maak 45-plussers aannemen aantrekkelijker
Als het gaat om 60-plussers vindt de meerderheid van de Nederlanders (81%) dat zij gedeeltelijk kunnen stoppen met werken om jongeren meer kans te geven. Tegelijkertijd vindt 88% dat de overheid het aantrekkelijker moet maken voor werkgevers om 45-plussers aan te nemen.
De Achmea Volgens Nederland Monitor is een terugkerend onderzoek dat meningen over verschillende maatschappelijke onderwerpen peilt. De Monitoring Werk van maart 2014 geeft een beeld van de maatschappelijke opvattingen over werk in Nederland.

Voor het volledige rapport Achmea Monitoring Werk, zie www.volgensnederland.nl

Lees meer over:

Over Auteur

5 reacties

  1. G?r Stassen op

    Ik ben voorstander van een senioren-beleid, waarin op grond van een aantal criteria 60-plussers minder kunnen gaan werken en meer kennis en ervaring overdragen aan jongeren, bovendien creëer je hiermee kansen op de arbeidsmarkt voor zowel jongeren als voor de 45-plussers.
    Als je reeds 40 jaar gewerkt hebt en je bent op of boven de 60, dan zou dit moeten leiden tot aanzienlijke vermindering van het aantal werkuren en eigenlijk zou je dan alleen nog op een coachende wijze kennis en kunde over te brengen.
    Voor de zware beroepen is het langer doorwerken überhaupt een probleem m.b.t. de gezondheid en zal leiden tot hogere lasten [frequenter en langduriger ziekteverzuim]
    Balans in werk versus leeftijd creëert kansen en stabiliteit in maatschappelijk opzicht, bovendien blijft vakmanschap behouden.

  2. Chris D'havé op

    Akkoord, maar dan wel: minder ‘kunnen’ gaan werken: op vrijwillige basis en onder gunstige voorwaarden. 40 jaar gewerkt dient namelijk navenant beloond te worden en niet bestraft door vroegtijdig ontslag of deeltijd werk op vrijwillige basis. De mogelijkheid om kennis op jongeren te kunnen overdragen, draagt op bij aan het zelfwaardegevoel en daar hebben ook ‘oudere’ werknemers of werkzoekenden behoefte aan.

  3. Ik ben bijna 64, heb een eigen bedrijf gehad dat door verandering van wetgeving niet meer voortgezet kon worden. Ik zie veel 50 en 60 plussers die nog energie gemoeg hebben, maar net als ik niet meer serieus genomen worden als potentiële werknemer. Ik heb het geluk dat ik nog free-lance werk kan doen, maar de positie van de oudere werknemer is slecht en de politiek gaat aan het vraagstuk voorbij, gezien het blijven hameren op de noodzaak van het langer doorwerken terwijl de kansen voor 60+ slecht blijven.

  4. Ik ben bijna 64, heb een eigen bedrijf gehad dat door verandering van wetgeving niet meer voortgezet kon worden. Ik zie veel 50 en 60 plussers die nog energie gemoeg hebben, maar net als ik niet meer serieus genomen worden als potentiële werknemer. Ik heb het geluk dat ik nog free-lance werk kan doen, maar de positie van de oudere werknemer is slecht en de politiek gaat aan het vraagstuk voorbij, gezien het blijven hameren op de noodzaak van het langer doorwerken terwijl de kansen voor 60+ slecht blijven.

  5. Pieter Zijlstra op

    Nog even een 2-3 jaar wachten, mannen en jullie worden bij wijze van spreken ‘opgewacht bij de draaideur van het bejaardentehuis’.
    Kun je aan elke vinger van je hand wel 10 werkgevers krijgen, om de jongere op de werkvloer de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

    Op school leren ze de cruciale basisdingen van een produktiebedrijf niet meer. Het personeelsbeleid van de werkgevers in Nederland loopt t.z.t. gigantisch spaak en kraakt nu al in haar voegen. Ik (60 jaar) zie bij het uitvoeren van mijn dagelijks inspectiewerk in (grote) bedrijven hoe scheef bepaalde essentiële zaken groeien.
    (Ja, ja beste lezers van deze Nieuwsbrief !! Misschien wordt deze reactie wel geschrapt, omdat ik nu tegen zere ‘P&O-beentjes’ aan schop…)

    @AAK, EU-wet-en regelgeving kan ik je evt. bij helpen. Al ruim 15 jaar heb ik dit soort ‘Europese bijzaken, die een ondoorzichtig bos lijken’ bijgehouden op regenachtige zondagmiddagen!)

    Hou dus de moed erin!