Inspiratie voor HR: Winterwonderland op kantoor

0

Met de feestdagen in aantocht doen veel HR-teams hun best om het einde van het jaar leuk af te sluiten. Van kerstpakketten die de deur uitvliegen tot kerstborrel. Leverancier Viking doet er een schepje bovenop en creëert een winterwonderland op kantoor.

Elk bedrijf viert deze feestelijke maand op een andere manier. Uit onderzoek van Viking blijkt dat 62% van de organisaties een kerstborrel organiseert en 40% een kerstpakket weggeeft. Verrassend genoeg kwam er ook uit 66% het liefst een kerstboom op kantoor ziet. Dit was voor het Viking-team genoeg reden om dit jaar extra creatief af te sluiten. Namelijk door een winterwonderland te bouwen.

Winterwonderland

Een klein team knutselde met 1152 dozen een kerstdoolhof in elkaar en decoreerde elke plek op een andere manier. Denk daarbij aan een iglo, een speelgoedfabriek en een kerstmarkt. Bij binnenkomst moesten medewerkers op zoek gaan naar hun bureau. En dat lukte de werknemers met veel plezier.

Ondanks de aanwezige kerstversiering, gingen vergaderingen in alle ruimtes door. Vikingmedewerkers: ‘We waren geïnspireerd door deze bijzondere verrassing. Dit soort spontane acties dragen bij aan een leuke sfeer op kantoor.’ Dit opende ook gesprekken tussen collega’s die normaal nauwelijks in contact komen met elkaar.

Decembertips voor op kantoor

Voor de één geldt less is more voor de ander kan het niet gek genoeg zijn. Hier een paar tips voor een feestelijk gevoel op kantoor:

  1. Staat er weleens muziek aan op kantoor? Maak kerst-afspeellijsten voor rondom de feestdagen.
  2. Organiseer een kersttruiendag voor een leuke sfeer op kantoor en een kerstgevoel.
  3. Nodig alle medewerkers uit om in de kantine de leukste kerstliedjes te komen zingen.
  4. Minder kerst maar niet onbelangrijk aan het einde van het jaar: het eindejaarsfeest om het jaar goed af te sluiten.
  5. Kerstborrel, kerstontbijt of kerstdiner. Een kerstevenement organiseren brengt medewerkers bij elkaar.

Wat doe jij als HR meestal rondom de kerst? Deel het in een reactie!

Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.