Inspectie SZW: Harde aanpak PSA

0

De Inspectie SZW heeft in haar Jaarplan 2016 aangegeven om meer te doen aan de aanpak van een te hoge werkdruk, agressie en het pesten van collega s. Uitzendkrachten en zzp’ers schijnen vaker slachtoffer te zijn dan vaste werknemers. Werkgevers zijn gewaarschuwd: een harde aanpak ligt in het vooruitzicht.

Uit onderzoek van de Inspectie SZW blijkt dat 33% van het ziekteverzuim te wijten is aan psychosociale arbeidsbelasting. De Inspectie rekent hieronder zaken als werkdruk en discriminatie. Hierdoor zijn er jaarlijks 6 miljoen verzuimdagen nodig.

Controles Inspectie SZW

Werkgevers zijn alvast gewaarschuwd want de Inspectie SZW gaat meer hardnekkige controles uitvoeren op werkgevers. Doen werkgevers namelijk wel genoeg om het verzuim te beperken? Wanneer dit niet het geval is, zal de Inspectie net zo hard optreden totdat de werkgever er wel actief mee aan de slag gaat. Op deze manier komt de werkgever er niet meer onderuit. Daarnaast gaat de Inspectie een ‘intensief toezicht’ houden op de naleving van de cao’s, waarbij zowel werkgever als werknemer een verzoek kunnen indienen om te controleren of er volgens cao wordt uitbetaald.

Per sector zal de focus van de Inspectie SZW verschillen. Waar er in de detailhandel wordt gelet op onderbetaling en te lange werktijden, zal er in de tuinbouw worden gelet op het uitvoeren van illegale arbeid. Extra aandacht wordt besteed aan de zzp’ers. Zij schijnen namelijk vaker slachtoffer van ongevallen te zijn dan vaste werknemers. Dit komt onder andere doordat er vaker zzp’ers op gevaarlijke bouwlocaties worden ingezet.

Wil je meer weten over PSA? Bezoek dan het Congres Psychosociale Arbeidsbelasting

Bron: Rijksoverheid

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.