Infographic: zo maak je beleid voor duurzame inzetbaarheid

0

Hoe maak je een beleid voor duurzame inzetbaarheid? Psycholoog Agathe Hania deelt haar stappen voor een beleid voor duurzame inzetbaarheid. Nu ook in een handige infographic.

Iedereen heeft het over duurzame inzetbaarheid. Mede door de vergrijzing, het opschuiven van de pensioenleeftijd, snel veranderende technologieën, de toename van stress- en burn-out-klachten en ook een toename van diverse chronische ziektes. Daarnaast wordt er veel van medewerkers gevraagd. Een plan voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers staat dus niet voor niets op de HR agenda. Maar hoe pak je dit aan? Agathe Hania merkt dat men vaak vergeet om even stil te staan bij het bredere kader waarin een duurzaam inzetbaarheidsbeleid past. Maak daarom eerst voor jezelf duidelijk waarom je aan de slag wilt met duurzame inzetbaarheid, wat je al doet binnen je organisatie en hoe je het beleid gaat integreren. Hierbij de vijf stappen die Hania doorgaans doorloopt:


Wil je de infographic downloaden? Klik dan hier >>>

Lees de blogs van Agathe Hania

Wil  je meer toelichting op de stappen die Agathe benoemd? Lees dan haar afzonderlijke blogs:

Lees meer over:

Over Auteur

Anouk Aanhane

Anouk Aanhane is marketing assistent van XpertHR Actueel. Ze is nauw betrokken bij het HR Journaal en de webinars van XpertHR. Ook maakt zij regelmatig infographics over diverse HR-onderwerpen.

Reageer