HR moet nadenken over herstel van stress

4

Een derde van alle arbeidsverzuim in Nederland is het gevolg van stress. De HR professional moet meer nadenken over hoe je herstelt van stress, zegt psychiater Bram Bakker.

De geschatte kosten van arbeidsverzuim door stress bedragen jaarlijks 4 miljard euro.

Preventieprogramma overheid

Op 5 februari is de officiële start van het Nationaal Preventieprogramma van de overheid: ‘Alles is gezondheid’. Bram Bakker zal daar zijn zorgen uitspreken over de huidige aanpak van (werk)stress.

Bakker: “HR moet zich meer bekommeren met de tijd en mogelijkheden die er zijn om te ontstressen. Je moet mensen de gelegenheid geven om te herstellen. Zorg voor een toegevoegde waarde zoals wandelen tijdens de pauze, staand vergaderen, ademhalingsoefeningen of voeding in de kantine. HR heeft veel praktische dingen in handen om (werk)stress te voorkomen en te ‘behandelen’. Dat kan een bedrijf veel geld besparen.”

Bakker vertelt verder dat ontstressen begint bij bewustwording: “Als je een signaal krijgt dat een medewerker slecht slaapt, dan zou HR kunnen nadenken over oplossingen.
Het is natuurlijk fantastisch als je je personeel een abonnement aanbiedt voor de sportschool, maar het zijn meestal de mensen die al sporten die daarvan gebruik maken. Voor HR is het hier juist belangrijk om na te denken over ‘hoe krijg je mensen in beweging die dat nodig hebben?’.”

Stress is juist goed

“Stress is helemaal niet erg,” vertelt Bakker. “Alle lichamelijke reacties hebben een bepaalde functie die we wel of niet als bedreigend ervaren. Heel simpel: als je hardloopt dan zweet je. Het feit dat het lichaam reageert is juist goed want het geeft daarmee een bepaald signaal af. We kunnen geen enkele reactie van ons lichaam of stofje dat in het lichaam vrijkomt typeren als alleen maar goed of fout. Het zijn balansvraagstukken waarbij HR meer moet nadenken over hoe je herstelt van de (werk)stress. Bedrijven zijn vaak alleen bezig met het kijken naar hoe het rendement van de werknemers maximaal blijft. Maar hier is een paradox want een burn-out ondermijnt de productiviteit. Je hersenen moeten de tijd en gelegenheid krijgen om te herstellen.”

Over het Nationaal Preventieprogramma

Het Nationaal Preventieprogramma is een gezamenlijk programma van onderwijspartijen, zorgorganisaties, werkgevers en werknemers, bedrijven, een groot aantal maatschappelijke organisaties, gemeenten en ministeries. Om het belang van de plannen en de gewenste verbinding te onderstrepen zijn ook minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig bij de officiële start.

Lees ook: ‘Leren van je lichaam bij stress door werk‘, ‘Stress op het werk maakt zorgpersoneel ziek‘ en ‘Reductie van stress met breintraining

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Jammer dat Bram Bakker het heeft over positieve stress. Nee, daar is niets mis mee. Beweging, ademhalingsoefeningen of voeding in de kantine is aardig, maar pakt niet de ware oorzaak van stress aan. En jammer is dat de heer Bakker ook nog maar even burnout aan stress koppelt, die de productiviteit zou verminderen. Misschien toch eens ‘Een werkmaat voor maatwerk. Een praktijkhandboek over stress, arbeidsverzuim en burnout’ lezen..?!

  2. Stien Huisman op

    Leuk al die Programma’s. Werken ze ook? Of gaat het net als in de medische wetenschap: symptomen bestrijden? De oorzaak wordt niet gezocht, noch aangepakt. Verzuim is een keuze, ziekte is een keuze en zo is stress ook een keuze. Wat je uitzendt, krijg je terug. Iedereen creëert zijn/haar eigen werkelijkheid en is daar ook verantwoordelijk voor. Het is tijd om ‘wakker (lees: bewust) te worden. Dat geldt voor de manager, de beleidsmedewerker, de politicus, de directeur, de medewerker en de zelfstandig ondernemer.

  3. Paul Kemperman op

    Een van de meest schadelijke vormen van stress wordt veroorzaakt door leidinggevenden die hun medewerkers op allerlei mogelijke manieren intimideren en psychisch kapot proberen te maken om hun eigen kwalijke doelstellingen te bereiken.

  4. Marcel Rijntjes op

    Geweldig! Onze overheid gaat stress reguleren!? Gezond werken is de verantwoordelijkheid van de leiding en de medewerker. Vroeg signaleren van problemen is de sleutel tot succes. Het eenvoudig toegang geven voor medewerkers (en leidinggevende) tot bedrijfsmaatschappelijk werk is daarbij van essentieel belang. Bram Bakker ziet het naar mijn idee goed, maar er zijn uiteraard wel nuances aan te brengen. Immer iedereen is anders en reageert anders op stress.