HR Journaal over burn-out met Mascha Mooy

0

Burn-outbestrijder Mascha Mooy deelde haar ideeën al met Google en is nu ook te gast in het HR Journaal van donderdag 14 december. 

Mascha Mooy

Mascha Mooy werkte jarenlang in corporate omgevingen als salesmanager totdat ze een burn-out kreeg. Tijdens haar eigen herstel van de burn-out ontdekte ze dat er geen gestructureerde aanpak is voor de begeleiding van medewerkers met een burn-out. Dus startte ze een eigen bedrijf Bye Bye Burnout gericht op MKB-organisaties. Ze ontwikkelde een 100 dagen traject wat is gericht op duurzaam en spoedig herstel.

Google

Dit najaar werd de 100 dagen methode ook opgepikt door de mensen van Google en bracht Mooy een bezoek aan het hoofdkantoor in Silicon Valley. ‘Ze gaven aan mijn ideeën over burn-outbestrijding vernieuwend te vinden en wilden daar verder over praten’, zegt Mooy. Het HR-beleid van Google is gebaseerd op een grote hoeveelheid data over haar bedrijfsvoering en werknemers. Die data zijn de sleutel tot het nemen van beslissingen over hun arbeidsbeleid. Bijvoorbeeld over hoe te dealen met burn-outs. ‘Ze bekijken hoe het probleem burn-out zich uit en bedenken vervolgens data-technische oefeningen. Een multidisciplinair burn-out programma als het mijne kennen ze niet.’

Op donderdag 14 december is Mooy te gast in het HR Journaal, natuurlijk om te vertellen over haar ervaringen bij Google maar ook om meer uitleg te geven over hoe HR gerichter burn-out kan aanpakken.

Waar en wanneer

Het HR Journaal is een online webinar. De uitzending over burn-out met Mascha Mooy is donderdag 14 december 2017 om 13.00 uur. Deelname aan het HR Journaal is gratis. Wel moet u zich vooraf aanmelden en registreren zodat u de juiste link ontvangt om het webinar live te volgen.

Schrijf je in voor het HR Journaal

 

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.