HR, de architect van werk

0

Aan derden uitleggen wat HR doet, leidt tot het opsommen een lange lijst van werkzaamheden. Een analogie biedt uitkomst voor afhakende gesprekspartners.

Sharlyn Lauby heeft vaak moeite om aan anderen uit te leggen wat HR nu precies doet. Als ze tegen anderen zegt dat ze werkt in "human resources" is vaak de eerste reactie "oh, je neemt mensen aan".

Lauby zegt dan dat dat vaak een van de dingen is die HR doet, naast arbeidsvoorwaarden, arbo, ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid, arbeidsverhoudingen, etc,. etc. Een hele lange lijst van werkzaamheden die gesprekspartners snel doet afhaken.

Lauby zegt daarom liever dat HR de architect van werk is.

Een architect is verantwoordelijk voor het creëren van functionele, veilige, esthetische, constructies. Architecten ontwerpen niet alleen, maar communiceren over hun ontwerp met onder andere klanten en aannemers.

HR-professionals zijn verantwoordelijk voor het creëren van werk waar:

  • Medewerkers voor willen solliciteren.
  • Voor betaald wordt wat organisaties zich kunnen veroorloven.
  • Medewerkers zich in kunnen ontplooien.
  • De organisatie behoefte aan heeft.

En net zoals constructies verandert ook werk in de loop der tijd. HR is verantwoordelijk voor een holistische benadering van werk en moet ervoor waken dat veranderingen aan dat werk in lijn zijn met de doelstellingen van de organisatie.

De rol van HR is dus architect zijn van werk. Het creëren van betekenisvolle functies die medewerkers wel willen vervullen, zodat de doelstellingen van de organisatie behaald worden.

Deze analogie voor de functie van HR is te vinden op het blog HR Bartender.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.