Healthy Workplaces for All Ages-campagne van start

0

Eurocommissaris Thyssen heeft in Brussel de campagne ‘Healthy Workplaces for All Ages’ afgetrapt. Het betreft een nieuwe Europese Campagne over Duurzame Inzetbaarheid met het ministerie van SZW en Focal Point.

De ‘Healthy Workplaces for All ages’-campagne sluit nauw aan bij de aanpak van het ministerie van SZW van duurzame inzetbaarheid. Daarbij sluit de aanpak ook aan op de doelstellingen van Eurocommissaris Thyssen: “Aandacht op de werkvloer voor de gezondheid van gemiddeld steeds oudere werknemers is goed voor de mensen en goed voor het bedrijf of de organisatie.” Minister Asscher vult aan dat: “Hoe eerder je begint met investeren in duurzame inzetbaarheid, hoe langer je een gezonde en vitale werkvloer houdt en hoe beter je kan inspelen op veranderingen.”

Stimuleringsmaatregelen hebben effect

Onderzoek van het TNO staaft het belang van inzetten op duurzame inzetbaarheid. Uit de resultaten van een langlopend onderzoek onder 15.000 mensen blijkt dat mentale en fysieke gezondheid maar ook motivatie de meeste impact hebben op het werkvermogen van werknemers. Uit de Monitor Duurzame Inzetbaarheid van TNO blijkt dat inmiddels ruim 40% van de Nederlandse bedrijven stappen zet op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Ook blijkt dat stimuleringsmaatregelen, gericht op loopbaanontwikkeling van werknemers, een positief effect hebben op de groei en continuïteit van die bedrijven.

Lees ook eens de artikelen in ons dossier over duurzame inzetbaarheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.