Gezondheidscheck even populair als lunchwandeling bij UWV

0

Een gratis gezondheidscheck op het werk: onlangs bleek uit een onderzoek dat zes op de tien ambtenaren die graag aangeboden krijgen. Bij het UWV in Noord-Nederland kunnen medewerkers al jaarlijks zo’n test doen. Wel als onderdeel van meer activiteiten, van een traploopweek tot een workshop Pilates.

Ambtenarenblad Binnenlands Bestuur meldde eind november dat werkgevers volgens acht op de tien ambtenaren meer moeten doen voor de gezondheid van het personeel. De ondervraagde deelnemers willen niet alleen gezondheidschecks, maar ook cursussen stoppen met roken of ‘mindfulness’ en gratis fitnessabonnementen.

Klinkt dat niet een beetje verwend? UWV-communicatieadviseur Jacomien Begeman van district Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) vindt het juist een teken van goed werkgeverschap als organisaties investeren in de vitaliteit van hun personeel. ‘Dat hoeft helemaal niet duur te zijn; voor nog geen 10 duizend euro per jaar bieden wij ruim tweeduizend vaste en flexibele medewerkers allerlei activiteiten aan.’

Van gezondheidscheck naar vitaliteitsmarkt

Het begon twee jaar geleden met een gezondheidscheck, waartoe overheidsinstellingen volgens de ambtenaren-cao ook verplicht zijn bij werknemers boven de 45 jaar. Ook jongere UWV’ers in de regio noord konden hun bloed laten prikken en hun bloeddruk laten meten. Bij 15 procent bleek het cholesterol-gehalte te hoog te zijn. Een extra reden om jaarlijks een ‘vitaliteitsmarkt’ te organiseren.

Jacomien Begeman vertelt dat ze met de ARBO-coördinator en HR-adviseurs een team vormt dat dit soort activiteiten bedenkt. ‘Nu we de vitaliteitsmarkt al drie keer hebben georganiseerd, zegt 90 procent van de deelnemers dat we er vooral mee moeten doorgaan.’ Tijdens het evenement kunnen medewerkers uitleg of advies krijgen als ze een gezondheidscheck hebben gedaan. Maar ze kunnen ook workshops volgen, bijvoorbeeld over gezonde voeding of het voorkomen van burnout.

Kleine bijdrage

Als ze de smaak te pakken hebben, kunnen medewerkers zich opgeven voor cursussen zelfverdediging, stoppen met roken of Pilates op het werk. Wel in hun eigen tijd en voor een kleine bijdrage. ‘Wij dachten: daar willen ze vast niet voor betalen. Maar ze vonden het geen enkel probleem om zo’n 5 euro per keer neer te leggen. De trainers zijn vooral medewerkers die in hun vrije tijd ook al zulke lessen geven. Zo lukt het creatief met onze middelen en mogelijkheden om te gaan. Bovendien is het goed voor hun ontwikkeling en werkgeluk om les te geven aan collega’s.’

Populair zijn ook de lunchwandelingen. ‘Eenvoudig te organiseren: we prikken een datum en geven een kaart mee. En elke keer zijn de groepen vol’, zegt Begeman. Ze is benieuwd hoe een actie bij alle UWV’s in Nederland volgend jaar gaat lopen. ‘We willen iedereen stimuleren niet meer voor elkaar koffie te halen, maar zelf een loopje te maken. Daarom laten we de toch al oude automaten vervangen door apparaten die er langer over doen.’ Drie UWV-vestigingen gaan ook experimenteren met ander meubilair. Als die proef slaagt, drinken de medewerkers hun zelfgetapte koffie binnenkort op een kantoorfiets op.

 

Lees meer over:

Over Auteur

Jolan Douwes is auteur van XpertHR. Behalve journalist is zij ook loopbaanadviseur. Zo pikt ze de laatste ontwikkelingen op het gebied van werk snel op. Voor XpertHR Actueel schrijft ze onder andere interviews en praktijkverhalen.