Geld voor goed en gezond langer doorwerken

0

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) stelt ruim 4 miljoen euro beschikbaar om te stimuleren dat werknemers goed en gezond langer kunnen doorwerken.

Maandag geeft hij samen met staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) het startsein voor een offensief tijdens een congres over duurzame inzetbaarheid in Den Haag.

Het geld is bedoeld voor een project met honderden bedrijven en organisaties. Zo zijn investeringen in mobiliteit, gezondheid en scholing mogelijk en bedrijven worden met elkaar in contact gebracht om kennis en ervaringen te delen.

Voor Kamp hebben bedrijven die nu al werk maken van duurzame inzetbaarheid een belangrijke voorbeeldfunctie. Hij heeft Tex Gunning, lid van de raad van bestuur bij AkzoNobel, gevraagd als boegbeeld op te treden voor het project.

Vorig jaar heeft het kabinet met werkgevers en werknemers al afspraken gemaakt over langer doorwerken, eventueel in een andere baan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.