‘Fitte werknemers voor fitte organisatie’

1

De meeste werkgevers zijn nog niet klaar om oudere werknemers langer aan het werk te houden. Dat blijkt uit een enquête die werkgeversvereniging AWVN onder haar leden heeft gehouden. Het is tijd om daar een plan voor te bedenken.

Een klein deel, slechts 28 procent, geeft aan dat de organisatie wel zover is om ouderen een langere loopbaan te geven. Dat zegt Hans van der Steen, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid van de AWVN, op het congres van zijn vereniging in Arnhem. Zes op de tien werkgevers nemen nu geen maatregelen om ouderen langer aan het werk te houden. Van hen is 71 wel van plan hiermee aan de slag te gaan.

Plan voor werknemers

Van der Steen riep de werkgevers op een actieplan op te stellen om werknemers duurzaam inzetbaar te houden en te werken aan ,,fitte werknemers en een fitte organisatie”. ,,Alleen dan kunnen we straks fit aan de periode na de recessie beginnen”, aldus Van der Steen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. En wat bedoelen ze hier dan mee? Regelingen als bedrijfsfitness stimuleren of juist het arboplan weer eens tegen het licht houden en daar mee aan de slag?

    In het bedrijf waar ik werk, puur kantoor werk, is doorwerken nog geen probleem. Medewerkers geven nu al aan dat te willen. Alleen de gezondheidsrisico’s (voornamelijk ongezond eten, weinig beweging e.d.) nemen met de leeftijd ook toe. Dat is iemands levensstijl. Hoe kunnen wij als P&O daar nu iets mee?