Een nieuwe kijk op gezondheid

0

Het ziekteverzuimpercentage is vandaag misschien historisch laag, het blijft lonen om te investeren in de gezondheid van medewerkers. Maatschappelijk gezien, omdat verzuim de economie zo’n 12,6 miljard euro per jaar kost. Ook voor organisaties is ziekteverzuim een enorme kostenpost. Zo blijkt uit onderzoek dat elk procentpunt ziekteverzuim bij aardappelverwerker Aviko 500.000 euro per jaar kost.

We zijn zo langzamerhand heel anders naar verzuim en gezondheid gaan kijken. Sinds 1948 luidde de definitie van gezondheid volgens de World Health Organisation: ‘Volledig fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden’. Maar gezondheid heeft juist een dynamisch karakter. Volgens deze definitie zou bijna niemand meer gezond zijn. Daarom is de definitie aangepast in the ability to adapt and to self-manage. In lijn met deze nieuwe benaming zijn werkgevers op een andere manier aan de slag gegaan met verzuim. Waar zij voorheen pas in actie kwamen als een medewerker ziek was, werken zij tegenwoordig aan preventief gezondheidsmanagement. En dat gaat gelukkig verder dan een gevulde fruitschaal en een fitnessruimte.

Dat gezondheidsmanagement hot is, heeft verschillende redenen. Vanwege een hogere pensioenleeftijd zal het verzuim in menig organisatie straks weer stijgen. En werkgevers krijgen steeds grotere verantwoordelijkheden op terrein van verzuim, re-integratie en sociale zekerheid. Soms lijkt het erop dat de verantwoordelijkheid van gezondheid steeds meer bij de werknemer komt te liggen. Maar de verhalen in de coverstory wijzen er gelukkig ook op dat werkgevers inzien dat hierin ook voor hen een belangrijke taak is weggelegd. Want een slimme inrichting van werk én een gezonde werkomgeving spelen een cruciale rol.

Niet harder werken, maar slimmer werken is ook waar het bij sociale innovatie om gaat. Laatst was ik bij de startbijeenkomst van de Expeditie Sociale Innovatie. Daar zaten enthousiaste afgevaardigden van twaalf bedrijven die samen op zoek gaan naar antwoorden op vraagstukken rond sociale innovatie. Uiteindelijk draait het om fitte en blije medewerkers. Zulke medewerkers lonen keihard in productiviteit, want juist arbeidstevredenheid is zo’n belangrijke voorspeller van dat dure verzuim en verloop.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.