Best practice: koekjesbakkerij heeft ziekteverzuim van 2%

0

Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal werd afgelopen april verkozen tot vitaalste bedrijf van Nederland. Een kroon op het verandertraject dat het bedrijf de afgelopen jaren doormaakte. Directeur Kees Pater. ‘ Het is mooi om te zien wat er gebeurt als je medewerkers uitdaagt om mee te denken over het bedrijf.’

Koekjesbakkerij Veldt bakt ambachtelijke koekjes. Directeur Kees Pater zwaait sinds 2005 de scepter over het Veenendaalse bedrijf. Afkomstig uit een Noord-Hollandse bakkersfamilie  zijn opa, vader en broer zijn allemaal bakkers  dacht Pater dat hij Koekjesbakkerij Veldt wel even op de kaart kon zetten. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. ‘Ik kwam mezelf hard tegen en kwam tijdelijk thuis te zitten. Toen besloot ik dat het roer om moest.’ In negen maanden tijd paste hij zowel de structuur als de cultuur van het bedrijf aan. ‘Het was niet gemakkelijk, maar heeft wel veel opgeleverd. Zo zijn de medewerkers veel meer tevreden; iedereen  ook ik  gaat met plezier naar zijn werk. Ons aanwezigheidspercentage is 98 procent; we hebben een ziekteverzuim van 2 procent.’

Organogram

Een van de grootste veranderingen is dat Pater het organogram van het bedrijf heeft omgedraaid. ‘Ik vroeg me tijdens het verandertraject af wie er nu eigenlijk het belangrijkste is voor het bedrijf. Als ik heel eerlijk ben: ik ben dat zelf natuurlijk niet. Het logische antwoord is dus dat de medewerkers het belangrijkst zijn. Daarom staan zij nu bovenaan in het organogram en ik helemaal onderaan. Ik vraag mezelf dan ook continu af wat ik kan doen om de mensen boven mij zo goed mogelijk te ondersteunen en van dienst te zijn. Het is mooi om te zien wat er gebeurt als je medewerkers uitdaagt om mee te denken over het bedrijf. Er komen heel veel krachten los. De efficiëntie is bijvoorbeeld met 25 procent gestegen.’

Wereld van geluk

Koekjesbakkerij Veldt vindt het belangrijk dat het goed gaat met zijn medewerkers. ‘Je zou kunnen zeggen dat ik me inzet voor een wereld van geluk’, stelt Pater. ‘Ik vind dat gelukkige medewerkers lekkere koekjes maken. Gelukkige medewerkers van leveranciers maken lekkere grondstoffen. En ook koekjesverkopers verkopen meer koekjes als ze gelukkig zijn. Daarnaast ben ik van mening dat gezonde mensen gelukkiger zijn dan ongezonde mensen.’

Talent

Door middel van het project ‘Veldt Fit en Vitaal’ besteedt Pater op een slimme, leuke en laagdrempelige manier aandacht aan de vitaliteit en gezondheid van zijn personeel. ‘Medewerker Otto is een fervent hardloper. Hij is met een aantal collega’s gaan hardlopen, waarna ze met een hele groep hebben meegedaan aan een hardloopwedstrijd. Ik vind dat je gebruik moet maken van de talenten van je medewerkers. Samen sta je sterk. En samen hebben we ervoor gezorgd dat we het vitaalste bedrijf van Nederland zijn.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.