Arbozorg 2020: netwerken voor betere duurzame inzetbaarheid

0

Mensen moeten tot hun pensioen gezond en veilig kunnen werken. Maar hoe bereikt  u betere duurzame inzetbaarheid? Die vraag staat centraal tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Arbozorg 2020: meer preventie & samenwerking’.

De arbeidsgerelateerde zorg verbeteren. Met dat doel komen arbodeskundigen, vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties en beroepsverenigingen op 22 november bijeen, tijdens een door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid georganiseerde netwerkbijeenkomst in Nieuwegein.

Ook voor HR

Hoewel HR niet de primaire doelgroep is van ‘Arbozorg 2020: meer preventie & samenwerking’, kan de bijeenkomst voor HR interessant zijn om meer te weten te komen over de verschillende aspecten van arbeidsgerelateerde zorg. Hella Kooymans, senior beleidsmedewerker van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vertelt wat HR nog meer aan deze bijeenkomst kan hebben. ‘Het is ook mogelijk in contact te komen met de betrokkenen rond arbeidsgerelateerde zorg. Zoals bedrijfsartsen, arbeidshygiënisten, veiligheidskundigen, A&O-deskundigen, psychologen en brancheorganisaties. Het doel van dit symposium is het delen van up-to-date informatie, goede voorbeelden en inspiraties. Om uiteindelijk de arbeidsgerelateerde zorg te optimaliseren. Een HR-professional is vaak ook nauw betrokken bij samenwerking in de arbeidsgerelateerde zorg.’ Daarom is dus ook HR van harte welkom. Inschrijven is nu mogelijk

Workshops

Staatssecretaris Van Ark opent de dag, waarna keynote speaker en gedragsbioloog Daniel Seesink spreekt over onder meer leiderschap en samenwerking. Deelnemers aan deze dag kunnen voor het middaggedeelte kiezen uit verschillende workshops, met voor HR interessante onderwerpen, zoals:

  • De dynamische RIE als middel om duurzame inzetbaarheid te vergroten;
  • De nieuwe arbowet in de praktijk.

Kooymans licht de workshops verder toe: ‘Daarin worden bijvoorbeeld de ins en outs van de nieuwe Arbowet besproken. Ook wordt vanuit het model van de dynamische RIE duurzame inzetbaarheid belicht. De risico’s op beroepsziekten door gevaarlijke stoffen is een ander onderwerp. Daarbij kijken de deelnemers hoe samenwerking tot verbetering kan leiden. Tot slot geeft een psycholoog een workshop over psychosociale arbeidsbelasting en hoe je op dat vlak als professionals met elkaar kunt samenwerken. Verder biedt het programma volop gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken.’

Lees ook de whitepaper over Duurzame inzetbaarheid.

Lees meer over:

Over Auteur

Paul Poley schrijft artikelen voor XpertHR. Hij is gespecialiseerd in de uitzendbranche en alles wat daarmee te maken heeft.