Antistresswet voor Duitsland?

1

Stress is nog steeds beroepsziekte nummer één. Guntram Schneider, minister van Arbeid van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, wil daarom een antistresswet introduceren.

Natuurlijk is er niet één bron van stress aan te wijzen, maar Schneider denkt dat telefoontjes van de baas buiten werktijd voor veel stress kunnen zorgen bij werknemers. Hij wil daarom dat er in de wet bepaalde tijden worden opgenomen waarop werkgevers hun werknemers niet mogen benaderen.

Hij geeft wel aan dat hij niet als een soort Spaanse Inquisitie wil optreden en het contact helemaal in de ban wil doen, maar er moet volgens de minister op federaal niveau een wet komen die regelt dat werkgevers op vastgestelde tijden buiten werktijden niet mogen benaderen.

Lees ook: Stress door ziekteverzuim fors gestegen en HR moet nadenken over herstel van stress

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één in Nederland. Herken en voorkom stress. Kom op 18 november naar het congres Aanpak Werkstress.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.