6 tips voor het vieren van jubilea

1

Aandacht besteden aan jubilea en prestaties van medewerkers is zeer profijtelijk, blijkt uit onderzoek. Als medewerkers geëerd worden, zijn ze trotser op hun werkgever, leveren ze betere prestaties en stappen ze veel minder snel over naar een andere werkgever.

Het gemiddelde aantal dienstjaren blijft in Nederland redelijk stabiel. Gemiddeld werken Nederlanders 9 jaar bij hun huidige werkgever. Bij jongeren is dit uiteraard korter. Bij oudere medewerkers juist langer. Zo werken 45-54 jarigen volgens het CBS gemiddeld 12,7 jaar bij dezelfde werkgever. 55-plussers werken zelfs gemiddeld ruim 15 jaar bij dezelfde werkgever. Er zijn dus, ondanks de toegenomen flexibilisering op de arbeidsmarkt, nog heel wat jubilea te vieren op de Nederlandse werkvloer.

Maar hoe zorg je er als werkgever nu voor dat je op juiste wijze aandacht besteedt aan deze ‘milestones’ in een carrière?
1. Rust leiders en managers uit met de juiste middelen: Vier jubilea van medewerkers rondom de datum van het feitelijke jubileum. Zorg ervoor dat er een systeem is dat tijdig signaleert dat er een jubileum aankomt. Train managers in het geven van erkenning en het waarderen van medewerkers en hun prestaties.
2. Geef iets tastbaars en doe dat op persoonlijke wijze: Medewerkers voelen zich gewaardeerd als ze een award of iets dergelijks krijgen. Als de uitreiking van deze award gepaard gaat met persoonlijke woorden zijn ze nog meer vereerd.
3. Doe recht aan het aantal jaren dienstverband: Het vieren van een één- of vijfjarig jubileum moet heel anders voelen dan het vieren van een 25-jarig jubileum. Bij ieder jubileum komen andere emoties kijken. Daarbij moet aangesloten worden bij het vieren van het jubileum, zodat de viering gepersonaliseerd kan worden. Overweeg om vanaf het tienjarig jubileum familie uit te nodigen.
4. Nodig anderen uit om te speechen: Vraag aan jubilarissen wie zij zouden willen uitnodigen en wie zou moeten spreken tijdens de viering. Vraag vooral ook aan collega’s die de jubilaris goed kennen om een bijdrage te leveren. De aanwezigheid van senior managers en leiders zorgt voor nog meer betrokkenheid bij de jubilaris, die zich daardoor extra gewaardeerd voelt.
5. Bereid de speech goed voor: 66% van de jubilarissen vindt dat de band met collega’s wordt versterkt door een jubileumviering. Vertel succesverhalen, met aandacht voor de unieke kwaliteiten van de jubilaris. Link de verhalen aan het succes en de visie en missie van de organisatie. Benadruk de verdiensten van de jubilaris voor de organisatie.
6. Verleng de ervaring: Om de impact van de viering voort te laten duren, kan deze opgenomen worden. De jubilaris krijgt een kopie om aan vrienden en familie te laten zien. Ook de award, waarover bij punt 2 gesproken wordt, draagt bij aan het verlengen van de ervaring van de jubilaris. Besteed via diverse (social media) kanalen aandacht aan het jubileum, zodat iedereen de kans krijgt om de jubilaris te feliciteren. Het effect van de viering wordt daarmee nog vele malen versterkt, zo blijkt uit onderzoek.

Aandacht besteden aan jubilea levert trouwe, hardwerkende medewerkers op. Een investering in een jubileum wordt daarmee ruimschoots terugverdiend.

Bron: OC Tanner

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Linda Hovius op

    Brrr, wat worden alle mensen hier over 1 kam geschoren! Iedere jubilaris is anders, wil iets anders en beleeft het anders. Dat moet je niet in universele regels gieten, je moet gewoon aan de jubilaris vragen wat hij/zij het liefste wil.