Winkel sluiten door het coronavirus? Hier moet je aan denken

0

Hoewel het bij supermarkten, bakkers en thuisbezorg-restaurants een drukte van belang is, is bij andere winkelbedrijven de klandizie tot een minimum beperkt. Als je overweegt om een winkel of een aantal winkels te sluiten door het coronavirus, waar moet je dan aan denken?

Loondoorbetaling

Als je besluit om winkels te sluiten en het winkelpersoneel naar huis te sturen, dan hebben en houden de werknemers aanspraak op hun loon over de uren die zij normaal gesproken gewerkt zouden hebben.

Werktijdverkorting

Ondernemingen die worden geraakt door het coronavirus en die in een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 weken minstens 20% minder werk voorhanden hebben, kunnen werktijdverkorting aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Als werktijdverkorting wordt verleend, dan hoeft de werkgever het loon over die uren die de werknemers niet werken als gevolg van corona, het loon niet te betalen. In plaats daarvan kan de werkgever voor zijn werknemers en over de niet-gewerkte uren een WW-uitkering aanvragen. Deze uitkering betaalt hij dan door aan zijn werknemers.

Oproepkrachten en thuiswerken

Wat kan je als werkgever met oproepkrachten? Met de WAB ben je verplicht om een oproepkracht uiterlijk vier dagen van tevoren nog afzeggen. Werken jouw medewerkers thuis? Maak dan ook afspraken met de thuiswerkers. Kijk verder naar verschuivingen die wellicht nodig zijn. Als er extra handen nodig zijn bij uw eventuele webwinkel, is dat een gewenst alternatief.

Benieuwd naar meer handelingen die je moet verrichten? In XpertHR staat alles uitgebreid op een rijtje! 

 

Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Edith van Schie is auteur bij XpertHR. Daarnaast is zij adviseur op het gebied van arbeidsrecht en HR. Edith is jarenlang actief geweest als arbeidsrechtadvocaat, maar heeft de zaken ook een paar jaar van een ‘andere kant’ kunnen bekijken toen zij bij de rechtbank werkzaam was. Zij publiceert over arbeidsrecht en HR.