Loket aanvragen tegemoetkoming TOFA open tot 13 juli

0

Flexwerkers die nauwelijks tot geen inkomen hebben door de coronacrisis en geen uitkering kunnen krijgen, kunnen tot en met 12 juli een aanvraag doen voor de tegemoetkoming TOFA.

De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) is in het leven geroepen voor flexwerkers, die in februari 2020 een sv-loon hebben gehad van minimaal € 400. Daarvan moeten zij in april minimaal de helft hebben verloren. Daarbij mag hun sv-loon in april ook niet hoger zijn geweest dan € 550.

Wat hebben flexwerkers nodig om de TOFA aan te vragen bij UWV?

  • een volledig overzicht van de voorwaarden die gelden voor de regeling, en;
  • een beslisboom waarmee u meteen kunt zien of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming.
  • Meer info op de TOFA-pagina van UWV.

 

Aanvragen kan tot en met 12 juli

Als je aan alle voorwaarden voldoet om de TOFA aan te vragen, dan heb je drie weken de tijd om de aanvraag  in te dienen. Het loket is dus geopend van maandag 22 juni tot en met zondag 12 juli 2020.

  • Als intermediair of uitzendondernemer ben je verplicht om vanaf de eerste werkdag de inlenersbeloning toe te passen. Met dit product heb je snel en direct inzicht in het juiste uurloon. Ook heb je altijd de actuele data beschikbaar. Daarnaast vind je in XpertHR Flex praktische en vakinhoudelijke informatie zoals kennisdocumenten, jurisprudentie, praktijkvragen en (voorbeeld)documenten. Met dit product heb je alles onder controle en kun je het gehele uitzendproces beheersen. Hier meer
Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.