Concepthandleiding: einde aan flexplekken

0

De Monitor (KRO-NCRV) heeft een concepthandleiding opgesteld voor organisaties die door de coronacrisis met een ander kantoorleven te maken heeft. Zo komt er o.a. een einde aan flexplekken en fysieke personeelsbijeenkomsten.

De redactie van De Monitor komt met een concepthandleiding voor werken op kantoor in coronatijden. Volgens dit concept komt er een einde aan flexplekken en er moet minstens 10 vierkante meter ruimte zijn per werknemer. Dat is veel meer dan nu. In dit concept van ondernemersorganisaties staat dat als het werk het toelaat, mensen dan het beste thuis kunnen werken. De mensen die wel naar kantoor mogen/kunnen, hebben met nieuwe maatregelen te maken.

Maatregelen werken op kantoor

Toch zijn er genoeg werknemers in Nederland die naar kantoor moeten of het werken op die locatie prettiger vinden. Echter gaat dat volgens dit concept niet zonder de volgende maatregelen:

  • Op kantoor werken gebeurt in vaste teams
  • Kantoormedewerkers hebben een vaste werkplek
  • Ze mogen niet onnodig langs andere afdelingen
  • Schotten moeten tussen aaneengesloten werkplekken staan
  • Onder meer pennen, oplaadkabels en nietmachines zijn niet te delen
  • Werknemers moeten hun handen minstens zes keer per dag wassen
  • Vergaderen gebeurt zoveel mogelijk digitaal
  • Na een werkdag moet iedereen het toetsenbord desinfecteren

In de concepthandleiding staat ook dat werkgevers extra hygiënemaatregelen moeten nemen. Aanraakpunten als bureaus, deurknoppen en kranen moeten regelmatig schoongemaakt worden.

6 tips om het coronavirus te voorkomen

Hygiënetips coronavirus
Wegens het coronavirus dat zich nog steeds door ons land verspreidt, is het van belang om ook hygiënemaatregelen te treffen om de werkvloer. XpertHR heeft ook een poster met 6 hygiënetips samengesteld. Die is hier te downloaden!

Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.