Bereidheid tot volgen van opleiding binnen de zorgsector is groot

0

Niet alleen applaudisseren voor de zorg, maar ook onderzoek laat zien dat de waardering groot is. Zo blijkt dat de meerderheid van de mensen die zegt op zoek te gaan naar een nieuwe baan bereid is tot het volgen van een zorgopleiding.

Hoe kijken mensen naar werken in de zorgsector? Communicatieadviesbureau Wisse Kommunikatie en marktonderzoeksbureau DirectResearch deed hier onderzoek naar. Een belangrijke conclusie is dat ruim 58% van de respondenten bereid is om een kortlopende opleiding te volgen voor een functie in de zorg. Nog eens 28% is bereid om hiervoor langer dan 1 jaar een opleiding te volgen. Slechts 3% geeft aan geen tijd te willen steken in een opleiding. Ook laat dit onderzoek zien het werken in de zorg voldoening met zich meebrengt en voordelen als een startbonus, extra vakantiedagen en een betaalde opleiding.

Waardering voor werken in de zorg

Mensen die nooit in de zorg hebben gewerkt waarderen dit werk met een gemiddelde van 8,3. Mensen die wel in de zorg hebben gewerkt of er nu in werken geven gemiddeld een 7,5. Tessa van Lienden, corporate recruiter van zorgorganisatie Pleyade: ‘Het is fijn om te zien dat zowel mensen die in de zorg werken als mensen die in andere sectoren werkzaam zijn de sector vrij hoog waarderen. Als ik op de onderzoekscijfers afga, en op wat ik bij onze organisatie en bij collega-organisaties zie, kan deze hoge waardering zeker bijdragen aan het succesvol werven van zorgprofessionals. Er zijn immers nog steeds extra mensen nodig in de zorg, vooral als het gaat om gediplomeerde medewerkers.’

Tekort op zorgpersoneel

De waardering stijgt, maar het aantal mensen dat dit jaar op zoek gaat naar een baan in de zorg stijgt niet direct. 16% van de respondenten geeft namelijk aan dit jaar nog voor een nieuwe baan in de zorg te gaan. Van Lienden: ‘Iedereen leeft mee met de hectiek, de angst en het verdriet, maar ook met de mooie momenten van dankbaarheid en saamhorigheid. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben mensen het belang van de zorg zien groeien. De respondenten geven aan graag relevant werk te willen doen en met mensen te willen werken. Dat is een goede basis. Het blijft natuurlijk belangrijk om de verwachtingen van sollicitanten te managen, door een realistisch beeld te geven van het werk. Je krijgt namelijk niet elke dag applaus. Maar vaak betekent een oprechte glimlach meer dan een staande ovatie.’

  • De coronacrisis vraagt veel van de zorgsector. Naast alle medewerkers in de zorg is het werkproces van HR in de zorg ook flink veranderd. Voor HR is het zaak om de medewerkers gezond, fit en gemotiveerd te houden. Maar daar komen ook juridische aspecten bij kijken, als werkgeversaansprakelijkheid, verlof en overuren. Arbeidsjurist Floortje Plas-Velema neemt je daarin mee tijdens het XpertHR Zorg webinar op 11 juni om 10:30 uur. Ook geeft zij antwoord op al jouw brandende vragen!
    Aanmelden!
Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.