Onderwerp: Corona

De uitbraak van het coronavirus roept veel vragen bij HR en werkgevers op. Op deze pagina vind je een overzicht met relevante informatie over het coronavirus.

Coronawebinars: actualiteiten & live vraagbaak

Op dit moment is het voor organisaties van belang om de genomen maatregelen omtrent het coronavirus tot 1 juni te overzien. En dat kan alleen met de juiste updates en met antwoorden op alle coronavragen. Daarom geeft arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen namens XpertHR diverse webinars over het coronavirus!

Meld je aan

te downloaden over corona

Op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Lees ook onze whitepapers.

Alle artikelen over het onderwerp corona

Algemeen
Reorganiseren – bezint eer ge begint

Veel werkgevers overwegen een reorganisatie. Hoewel je misschien snel wilt handelen, is het belangrijk je bewust te zijn van de risico’s. HR Business Partner Aimée Floris wijst op de valkuilen.

Corona
8 praktijkvragen over reorganiseren in de coronacrisis

Door de coronacrisis zijn veel organisaties plotseling in zwaar weer terechtgekomen. Zo moeten zij vaak noodgedwongen reorganiseren en vallen daarbij ontslagen. In deze whitepaper de meest gestelde vragen van HR over reorganisatie, mét antwoorden.

Blog
BlogDe 2 voor- en nadelen van digitaal onboarden

Nu de meeste bedrijven voorzichtig weer beginnen met af en toe een dag op kantoor werken ontstaat de vraag: wat doen we met de onboarding van onze nieuwe medewerkers? Menig bedrijf heeft de onboarding maandenlang opgeschort. Andere bedrijven hebben deze volledig gedigitaliseerd. Wat de voor- en nadelen van digitaal onboarden zijn, staan hier op een rijtje.

Corona
Vervoersbedrijf RET: ‘We komen flexibeler uit de crisis’

Verplichte mondkapjes, opstandige passagiers, leidinggeven op afstand. ‘De coronacrisis heeft alles op zijn kop gezet,’ zegt manager gezondheidsmanagement Tecla Aerts van het Rotterdamse openbaar vervoersbedrijf RET. ‘Maar we zijn er daadkrachtiger uitgekomen.’

Corona
Coronawebinar: NOW 2.0 uitgelegd & live vraagbaak

Vanaf 6 juli kan de aanvraag voor NOW 2.0 worden ingediend. Wat zijn de voorwaarden, hoe zit het precies met die inspanningsverplichting tot het stimuleren van scholing en wat verandert er rondom bedrijfseconomisch ontslag? Donderdag 25 juni wordt het tweede steunpakket aan maatregelen officieel gepubliceerd en maandag 29 juni organiseren wij met arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen een nieuw Corona Update webinar. Stel hem dan direct je vragen over de NOW 2.0.

Corona
5 aandachtspunten voor werkgevers in coronatijd

Werkdagen zien er voor veel werkgevers en medewerkers anders uit. Vooral als de meesten door de coronacrisis thuiswerken. Dit kan vragen oproepen over bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen of het faciliteren van thuiswerken. Hierbij vijf aandachtspunten die van belang zijn tijdens de coronacrisis.

Corona
Whitepaper: Employee Experience tijdens de coronacrisis

Werkgevers hebben juist nu een grote rol in het geluksgevoel voor medewerkers. In deze crisistijd kun je als werkgever laten zien wat je écht waard bent. Weet jij als werkgever nu meer verbondenheid, zingeving en ondersteuning te bieden? Posten medewerkers hun dankbaarheid voor de inzet van hun werkgever op social media? Vertellen medewerkers straks nieuwe collega’s vol trots over de acties van hun werkgever? Als het werkgevers nu lukt om de employee experience op een hoger plan te brengen plukken zij daar nog heel lang de vruchten van.

Corona
Thuiswerkburn-out in tijden van corona

Thuiswerken klinkt voor velen relaxed. We hebben geen reistijd, geen file en we worden niet onnodig gestoord. Maar hoe komt het dat het merendeel van de werknemers de afgelopen periode als stressvol heeft ervaren? Er is een aantal redenen te bedenken waardoor thuiswerken minder relaxed is dan het lijkt.

Corona
Handreiking COVID-19 van werkgevers en werknemer

Het coronavirus zorgt ervoor dat werkgevers en werknemers extra maatregelen moeten nemen voor gezond en veilig werken. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland en vakcentrales FNV en CNV hebben gezamenlijk vanuit het SER-Arboplatform en de Stichting van de Arbeid een handreiking ontwikkeld om bedrijven daarbij te helpen. Bedrijven kunnen maatregelen uit de handreiking overnemen om het risico op besmetting met het coronavirus binnen hun bedrijven tegen te gaan.

Corona
Yarden: ‘Arm om de schouder hoort bij ons werk’

De medewerkers van Yarden mogen nabestaanden weer catering-arrangementen aanbieden. De uitvaartorganisatie is blij met deze versoepeling, vertelt HR-directeur Ton Broekhuis. Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor het personeelsbeleid in de uitvaartzorg?

Corona
HR in de zorg: aandachtspunten in tijden van corona

De coronacrisis vraagt veel van de zorgsector. Naast alle medewerkers in de zorg is het werkproces van HR in de zorg ook flink veranderd. Want juist op deze sector rekende het volk het meest toen het coronavirus uitbrak. Voor HR is het zaak om de medewerkers gezond, fit en gemotiveerd te houden. Maar daar komen ook juridische aspecten bij kijken, als werkgeversaansprakelijkheid, verlof en overuren. Arbeidsjurist Floortje Plas-Velema neemt je daarin mee tijdens het XpertHR Zorg webinar op 11 juni om 10:30 uur. Ook geeft zij antwoord op al jouw brandende vragen!