Onderwerp: Corona

De uitbraak van het coronavirus roept veel vragen bij HR en werkgevers op. Op deze pagina vind je een overzicht met relevante informatie over het coronavirus.

Coronawebinars: actualiteiten & live vraagbaak

Op dit moment is het voor organisaties van belang om de genomen maatregelen omtrent het coronavirus tot 1 juni te overzien. En dat kan alleen met de juiste updates en met antwoorden op alle coronavragen. Daarom geeft arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen namens XpertHR diverse webinars over het coronavirus!

Meld je aan

te downloaden over corona

Op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Lees ook onze whitepapers.

Alle artikelen over het onderwerp corona

Corona
Coronawebinar: updates & live vraagbaak voor HR

Vanaf 6 juli kan de aanvraag voor NOW 2.0 worden ingediend. Wat zijn de voorwaarden, hoe zit het precies met die inspanningsverplichting tot het stimuleren van scholing en wat verandert er rondom bedrijfseconomisch ontslag? Zodra het kabinet het tweede steunpakket aan maatregelen officieel publiceert, organiseren wij met arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen een nieuw Corona Update webinar. Meld je hier aan en ontvang automatisch bericht als de tijd en datum van dit webinar bekend zijn.

Corona
‘Teamgevoel is bij ons museum belangrijker dan ooit’

Stedelijk Museum Schiedam boft dat het vorig jaar de Museumprijs won. Daardoor was het bezoekersaantal zo gegroeid dat er meer geld in de kas kwam. Dat kon het museum goed gebruiken toen het dicht moest vanwege de coronacrisis. Zakelijk leider Nicole Theeuwes vertelt hoe medewerkers toch actief blijven.

Corona
Transitievergoeding straks reden van veel faillissementen

Als een ondernemer straks in afgeslankte vorm zijn schouders weer onder zijn bedrijf wil zetten, dan kan hij in de transitievergoeding een vervelend obstakel tegenkomen. Een noodzakelijke personeelsreductie zou wel eens onbetaalbaar kunnen zijn, waardoor faillissement toch nog op de loer ligt.

Corona
Reorganisatie: juridische aandachtspunten en opkomende vragen

Door de coronacrisis en de ten gevolge daarvan genomen overheidsmaatregelen zijn veel organisaties plotseling in zwaar weer terechtgekomen. Zo moeten zij hun organisatie noodgedwongen aanpassen. Bij een reorganisatie komt dan ook meer kijken dan alleen het herschikken van processen. Vaak vallen er ontslagen, worden teams hervormd en is er sprake van een cultuurverandering. Maar er zijn ook veel juridische aandachtspunten en opkomende vragen. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen neemt je daarin mee tijdens het XpertHR Webinar op 9 juni om 10:30 uur.

Corona
Welke beroepsgroepen kunnen het werk hervatten?

Nederlandse bedrijven mogen de komende maanden stap voor stap weer open. Het devies blijft om 1,5 meter afstand te houden en zo veel mogelijk thuis te werken, maar verscheidene beroepsgroepen kunnen hun werk binnenkort hervatten.

Corona
HR RELX: ‘Moeten we nog elke dag naar kantoor?’

Hoe gaan we de liften gebruiken? Met zulke vragen is Sjoerd Cooijmans, HR-directeur van informatie- en data-analysebedrijf Elsevier RELX Nederland en Research Markets, ook weer bezig. Hij kijkt vooruit, nu de coronamaatregelen soepeler worden. ‘We zullen anders omgaan met zakenreizen.’

Corona
Overzicht NOW-aanvragen en toekenningen

91% van de NOW-aanvragen zijn toegekend door UWV in de maand april. Dit presenteert het uitvoeringsinstituut in een factsheet met alle aanvragen en betalingen van bedrijven die de subsidie hebben aangevraagd.

Corona
Concepthandleiding: einde aan flexplekken

De Monitor (KRO-NCRV) heeft een concepthandleiding opgesteld voor organisaties die door de coronacrisis met een ander kantoorleven te maken heeft. Zo komt er o.a. een einde aan flexplekken en fysieke personeelsbijeenkomsten.

Corona
Plan Nederland biedt workouts en coaching aan

Medewerkers van Plan International Nederland kunnen sinds kort afspreken met een coach. De humanitaire ontwikkelingsorganisatie biedt deze ondersteuning als het verplichte thuiswerken hun teveel wordt. HR-adviseur Karin Bottenheft: ‘Volhouden heeft nu onze prioriteit. Speciaal in deze ‘binnengewone’ tijden.’

Corona
Meer open sollicitaties bij zorginstelling Philadelphia

De open sollicitaties stromen binnen bij Philadelphia, een van de grootste zorginstellingen voor verstandelijk gehandicapten in Nederland. Corona heeft de zorg een beter imago gegeven, merkt Agnes Verhulst, directeur medewerkerbelang. In een serie over HR in crisistijden vertelt zij over anders leidinggeven en efficiënter werken.