Zijn er regels voor het meenemen van TvT uren naar volgend jaar?

Geplaatst in Algemeen


 • Lid
  Robin van den Ouweelen op #53957

  Zijn er regels voor het meenemen van tvt-uren naar volgend jaar? Mag een werkgever deze aan het eind van het jaar uitbetalen?


  Bijdrager
  SpiritAcht op #53959

  Voor het fenomeen tvt zijn geen wettelijke regels, misschien kan je wat terugvinden in een cao, maar veelal worden er regels gemaakt per bedrijf. Mijn ervaring is dat de werknemer maximaal 24 uur mag meenemen naar her volgende jaar en de rest wordt uitbetaald. Dit was de regel. Hier werd wel eens van afgeweken per individu. Bijvoorbeeld als iemand een reis van meerdere maanden heeft gepland voor het volgende jaar, maar dit zijn echt grote uitzonderingen.


  Bijdrager
  Hans Bloem op #53961

  Je kunt verlof alleen uitbetalen als werknemer dat wil. Verlof moet worden opgenomen in het jaar waarin deze rechten zijn ontstaan. In een regelement kun je met de OR afsprekaken maken over spreiding, aanvragen, etc.


  Bijdrager

  Zijn deze TVT-uren overwerkuren, die als tijd opgenomen kunnen worden? Dan is het mijns inziens belangrijk wat hierover in de arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden of eventueel cao staat vermeld.


  Lid
  Gerard van Balen op #53965

  Wanneer er geen regels zijn (CAO, arbeidsovereenkomst, afspraken OR, oid) dan ben kunnen er binnen de organisatie hierover afspraken worden gemaakt. Tijd voor tijd heeft niets met verlof te maken, dus regels dienaangaande kunnen worden genegeerd. Uitbetalen kan dus ook. Dan wel opletten dat het niet als overwerk kan worden gezien waarbij sprake is van een toeslag.


  Lid
  Robin van den Ouweelen op #53967

  Iederren dank voor de feedback!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.