Wet Werk en Zekerheid deels uitgesteld

Geplaatst in Algemeen

 • Anoniem op #53799

  De Wet Werk en Zekerheid wordt deels uitgesteld naar 1 januari 2015. Hierdoor is er meer tijd om werkgevers voldoende te informeren

  Zie: http://www.penoactueel.nl/Personeel/Algemeen/2014/6/Wet-Werk-en-Zekerheid-deels-uitgesteld-1535270W/

  Zien jullie de verlate invoering als een verbetering?


  Lid
  Richard Brouwer op #53801

  Ik vind de invoer sowieso een slecht idee. In deze tijd moet je terug kunnen vallen op een goede ontslagvergoeding. De transitievergoeding waarvan ik de indruk heb dat deze uit de D66 koker komt is een lachtertje


  Bijdrager

  Ik denk dat de wijzigingen die per 1 juli a.s. in zouden gaan, maar nu dus pas per 1 januari 2015, minder consequenties zullen hebben voor werkgevers dan de maatregelen per 1 juli 2015. En de maatregelen gaan wel gewoon door, maar alleen een half jaar later. Het enige voordeel is dat werkgevers wat langer de tijd hebben om zich in te lezen en er bekend mee te raken.

  @Richard, ik ben het niet helemaal met je eens voor wat betreft het feit dat de transitievergoeding een lachertje is. Tenminste niet vanuit het perspectief van een werkgever, aangezien hij deze vergoeding straks altijd moet betalen aan een werknemer die 2 jaar of langer in dienst is geweest. Dus ook na 2 jaar ziekte of bij bedrijfseconomische redenen. Dit kan, vooral voor het MKB, een heel lastige worden.


  Bijdrager
  Laura van Luipen op #53805

  Prima dat de betreffende maatregelen zijn uitgesteld. Ik denk inderdaad dat er iets meer tijd nodig is om werkgevers bekend te laten worden met bijvoorbeeld de verplichting tot schriftelijke aanzegging van beëindiging/voortzetting van een tijdelijk contract.


  Bijdrager
  Hans Bloem op #53807

  Hopenlijk komt er dan ook nog afstel. De beperking van de periode voor tijdelijke contracten werkt werkloosheid in de hand. De boete bij de te late aanzegging, waarbij de werknemer een claim kan doen, werkt in de hand, dat deze werknemer geen nieuw (tijdelijk) contract krijgt. Het verbod op de 0-urencontracten (zorg) werkt in de hand dat werkgevers meer met uitzendburo's gaan werken. Er is tevens reparatiewetgeving aangekondigd. Benieuwd wat er gaat gebeuren. Het wordt zo langzamerhand wel steeds ingewikkelder om precies te weten wat er wel en niet moet.

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.