Welke werkgever verstaat de kunst om zelfs na ontslag, de ambassadeur in hun medewerkers te behouden?

Geplaatst in Algemeen

 • Avatar
  Lid
  Jose-Anne Ockhuijzen op #53373

  De crisis is nog niet voorbij. De ene na de andere reorganisatie wordt ingezet. Organisaties die waarde hechten aan ?goed werkgeverschap? en een co?peratieve identiteit, hechten waarde aan het welzijn van hun medewerkers. Daarnaast realiseren professionele werkgevers zich, dat het belangrijk is om bij ontslag op een professionele manier afscheid te nemen van medewerkers. Wie met respect behandeld wordt en goed wordt begeleid, blijft een ambassadeur van de organisatie.

  Ontslag heeft de smaak van een citroen. Het is zuur en ligt uiterst gevoelig. Gevoelens van onzekerheid, stress, boosheid, vermoeidheid, onvrede, frustratie en distantie van de organisatie liggen op de loer. Wie kent niet de verhalen uit de eigen omgeving dat medewerkers zich aan de kant gezet voelen als oud vuil? Dat heeft vooral te maken met de vorm waarop het ontslag werd aangekondigd en afgewikkeld. Zelden met de hoogte van de ontslagpremie.?

  Hoe pijnlijk is het om te merken dat het proces belangrijker wordt bevonden dan de mens? Dat procedures voorrang krijgen op een warm woord of een eerlijke behandeling. Goede werkgevers of leidinggevende beseffen dat een professioneel afscheid uiterst belangrijk is. Niet alleen vanuit het menselijke aspect, maar ook in commercieel opzicht.?

  Wat maakt dat men ambassadeur van de organisatie blijft, zelfs na ontslag? Grote kans dat het draait om respect, integriteit en inlevingsvermogen. Net als tijdige en transparante communicatie en beloftes die worden nagekomen. De Zoete Citroen is op zoek naar werkgevers en leidinggevenden die de Performance Award verdienen. Werkgevers en leidinggevenden die de kunst verstaan om ondanks een pijnlijke boodschap als ontslag, toch de ambassadeur in hun medewerkers te behouden. Kent u zo iemand of zo?n organisatie?

  Nomineer hen dan via info@dezoetecitroen.nl. De Zoete Citroen hoopt in korte tijd veel inspirerende verhalen te kunnen verzamelen om de Performance Award nog dit jaar uit te reiken.
  http://www.dezoetecitroen.nl https://www.facebook.com/dezoete.citroen?fref=ts

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.