Wat gaat voor? Sociaal plan of transitievergoeding?

Geplaatst in Algemeen

 • Avatar
  Lid
  Anouschka Vreugdenhil op #53951

  Als reactie op één van de berichten op P&Oactueel vraag Richard Brouwer zich af of afspraken die in de cao staan vóór de transitievergoeding gaan. 'Gaat in dat geval de regeling in het Sociaal Plan boven de transitievergoeding? Zo niet, is er dan een termijn met een overgangsregeling?'

  Wie weet het antwoord op de vraag van Richard?

  Avatar
  Bijdrager
  PhilomeneD op #53953

  Bij collectieve arbeidsovereenkomst of regeling door of namens een daartoe bevoegd bestuursorgaan kan afgeweken worden van de wettelijke regeling voor de transitievergoeding.

  Als voorwaarde voor het kunnen afwijken wordt gesteld de regeling gelijkwaardig is en dat de regeling is gericht op het voorkomen van werkloosheid of het bekorten van de periode van werkloosheid.

  Onder een ?gelijkwaardige voorziening? moet worden verstaan een voorziening in geld of in natura (of een combinatie daarvan) welke het equivalent vormt van hetgeen waarop een werknemer aanspraak kan maken op grond van de wettelijke regeling inzake de transitievergoeding.

  Tevens wordt als voorwaarde gesteld dat een de regeling moet zijn afgesloten met een of meer vakbonden die in de onderneming of bedrijfstak werkzame personen onder haar leden kent, deze vakbonden ten minste twee jaar in het bezit zijn van volledige rechtsbevoegdheid en zij krachtens hun statuten ten doel hebben de belangen van hun leden te behartigen en als zodanig ook werkzaam zijn in de onderneming of bedrijfstak.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.