Veranderen ook de projectcontracten door de wet werk en zekerheid?

Geplaatst in Algemeen

 • Avatar
  Lid
  Desiree van Stokrom op #53771

  Om mij heen hoor ik geluiden dat een projectovereenkomst straks niet meer bestaat zodra de nieuwe wet in gaat. Zelf heb ik daar nog niks over kunnen vinden, wel staat er aangegeven dat bij een projectovereenkomst een aanzegging niet van toepassing is aangezien er geen specifieke einddatum is. Daar haal ik dan uit dat een projectovereenkomst gewoon blijft bestaan.
  Misschien kan iemand mij hier meer duidelijkheid over geven.

  Avatar
  Bijdrager

  Projectcontracten mag straks nog steeds in de nieuwe wetgeving. De aanzegverplichting is niet van toepassing op projectcontracten, waarvan de duur niet in tijd te definiëren is. Of bij een projectcontract, maar dit geldt ook voor een regulier contract, van korter dan 6 maanden. Dus een projectcontract, waarbij wel een einddatum gedefinieerd is én die 6 maanden of langer duurt, moet wel minimaal een maand van tevoren schriftelijk aangezegd worden. De aanzegging mag overigens al in het contract vermeld worden, dus bijv.: Hiermee geeft werkgever alvast te kennen dat deze arbeidsovereenkomst na afloop ervan niet zal worden verlengd. Of het goed werkgeverschap is en of je een gemotiveerde werknemer hierdoor binnenhaalt is de vraag, maar juridisch gezien mag het wel.

  Avatar
  Lid
  Cindy van Elderen op #53775

  Duidelijk verhaal, maar mag je in een projectcontract ook een proeftijd opnemen? Of ook niet meer? 

  Avatar
  Bijdrager
  Bizzon op #53777

  In aanvulling op het vorige antwoord:

  Een proeftijd mag indien er geen einddatum is opgenomen in het contract. Het mag ook als het een “projectcontract” betreft waarbij er wel een einddatum is opgenomen en het contract langer dan 6 maanden duurt. 

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.