Transitievergoeding: Wat gaat voor? Bedrijf 50 jaar met > 10 jaar dienstverband?

Geplaatst in Algemeen

 • Avatar
  Bijdrager

  Er zijn twee tijdelijke uitzonderingen tot 2020 bij de transitievergoeding in de Wet Werk en Zekerheid. De eerste is dat oudere werknemers (> 50 jaar) met een dienstverband van > 10 jaar vanaf het 10e dienstjaar 1 maandsalaris i.p.v. 1/2 maandsalaris als transitievergoeding ontvangen. De twteede is dat bedrijven met < 25 werknemers bij bedrijfseconomische redenen voor de hoogte van de transitievergoeding de dienstjaren van een werknemer moeten berekenen vanaf 1 mei 2013.

  Maar wat als je nu een bedrijf hebt met 50 jaar en die > 10 jaar in dienst is? Ik heb begrepen dat de regeling voor oudere werknemers geldt voor bedrijven met > 25 werknemers, maar ik wil dit toch nog even checken. Heeft iemand het antwoord hierop?

  Avatar
  Bijdrager
  PhilomeneD op #53851

  Hallo Danielle, het klopt inderdaad dat voor kleine werkgevers (

  Avatar
  Bijdrager
  PhilomeneD op #53853

  Sorry, daar ging iets mis met mijn antwoord. Het klopt inderdaad dat voor kleine werkgevers een uitzondering wordt gemaakt op de hogere transitievergoeding voor oudere werknemers. Kleine werkgevers worden hiermee beschermd tegen een relatief te zware financiële verplichting die de tijdelijke regeling voor oudere werknemers met zich mee kan brengen. Bij ministeriële regeling zal nader worden bepaald wat in dit verband onder kleine werkgever zal worden verstaan. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een kleine werkmaatschappij met wie de werknemer een arbeidsovereenkomst heeft, terwijl de werkmaatschappij is verenigd in concernverband, uit te sluiten van deze regeling.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.