kan een persoon zomaar van zijn functie ontheven worden en ontslag aangezegt

Geplaatst in Algemeen

 • Avatar
  Lid
  rob kruk op #54025

  kan een bedrijf zomaar iemand van zijn functie ontheven.

  en zorgen dat de genen zomaar overal in gezet kan worden.

  en de persoon aangeven dat het na zes maanden er geen werk meer voor hem is en ontslag word aangevraagd word

  Avatar
  Lid
  Astrid op #54027

  Beste Rob,

  Ik heb je vraag besproken met enkele experts, en het beste antwoord dat we konden vinden was “Nee, dat kan niet zomaar, maar dat hangt van de regels af”. We zouden meer moeten weten van de specifieke situatie om de vraag te beantwoorden, en in dat geval zou het meer een advies worden. Daar is Connect niet voor bedoeld, en wij kunnen ook niet aan jou adviseren wat je zou moeten doen. 

  We raden je daarom aan om eens langs Het Juridisch Loket te gaan, waar je gratis juridisch advies kunt krijgen. Ook kan een vakbond of rechtsbijstandverzekering je misschien helpen. Veel succes!

  Avatar
  Lid
  V Cohen op #54029

  In tegenstelling tot mevr Slootweg zou mijn 1e reactie zijn: Ja dat kan, MITS. een Misschien flauw maar alle 1-zijdige veranderingen van arbeidsvoorwaarden kunnen doorgevoerd zoalng werkgever en werknemer het met elkaar eens zijn en dit eventuele CAO-regels niet in de weg zit.

  Wat anders is het wanneer er geen overeenstemming is. 

  In het contract zou in ieder geval iets opgenomen moeten zijn voer (her/ver)plaatsing naar een andere functtie of overplaatsing ander bedrijfs(sonderdeel).

  Ook is de REDEN waarom de werkgever dit doet/wil van belang. Is iemand bijvoorbeeld niet in staat om zijn eigen, bedongen arbeid te verrichten (bv gerelateerd aan arbeidsongeschiktheid), dan is het een verplzichting van beide partijen om naar een alternatief te zoeken. Aan te raden is om dan een arbeidsdeskundige in te schakelen om de juiste afweging te maken op wel/niet passend werk.

  Re-organisatie kan een andere reden zijn. (opheffing /afslanking bedrijfsonderdeel waar iemand werkt) Dit is hoofdstuk apart met veel mitsen en maaren.

  Disfunctioneren in eigen functie kan zeker ook reden zijn. Uiteraard is een goed dossier dan van belang waarin ook duidelijk naar voren komt welke kansen op verbetering de wg aan de wn heeft geboden.

  Kortom: juridisch advies vragen+ een goed gesprek aangaan met de afdeling HR is aan te raden. Sterkte.

  Avatar
  Lid
  Astrid op #54031

  Fijn om deze reactie van V Cohen te zien. Heb je dit in de praktijk meegemaakt? 
  Goed om te zien dat we het eens zijn over het inwinnen van juridisch advies, en daarbij leerzaam dat je nog wat extra informatie geeft die bij verschillende situaties van toepassing kan zijn.

  Is er iemand anders die (ook) een dergelijke situatie heeft meegemaakt met een werknemer? Hoe liep dat af?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.