is het toegestaan om een werknemer die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt aansluitend een tijdelijk contract aan te bieden?

Geplaatst in Algemeen


 • Lid
  M. Brust op #53663

  een personeelslid die met pensioen gaat wil nog 1 jaar door werken in dezelfde functie, is het dan toegestaan om deze dame van een dienstverband van 20 jaar eensluitend een 1 jarig contract aan te bieden?


  Bijdrager

  Het is ten eerste belangrijk dat pensioengerechtigde leeftijd en AOW-gerechtigde leeftijd niet door elkaar gehaald worden. Dit is nl. niet altijd hetzelfde, afhankelijk van pensioencontract.

  Als de arbeidsovereenkomst van rechtswegen, door wederzijds goedvinden of door opzeggen van werknemer eindigt en niet door een ontslagvergunning van het UWV of ontbinding door de kantonrechter, dan mag je als werkgever geen tijdelijke arbeidsovereenkomst geven na een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

  Als het UWV of de kantonrechter zich erover gebogen hebben en zij hebben besloten dat de arbeidsovereenkomst opgezegd dan wel ontbonden kan worden, dan is er dus een ontslagtoets geweest en is het wel mogelijk om een tijdelijke arbeidsovereenkomst aan te gaan.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.