ik heb ontslag genomen zonder mijn opzegtermijn te afmaken.

Geplaatst in Algemeen


 • Lid
  d.e.h heise op #53717

  Ik heb per 1 april ontslag genomen bij mijn werk omdat ik ruzie met mijn werkgever heb gehad.

  Hierbij heb ik mij niet gehouden aan mijn opzegtermijn van 1 maand wel heb ik geprobeerd om nog een gesprek met mijn werkgever te krijgen nadat ik ontslag had genomen dit wou hij niet.

  Nou had ik wel nog een stuk of 25 vakantiedagen en ongeveer 850 euro vakantie geld opgespaard.

  Hoelang heeft het bedrijf om dit uit te betalen en word mijn opzegtermijn dan verekent met die vakantie dagen?

  Alvast bedankt. Dirk heise.


  Bijdrager
  Hans Bloem op #53719

  Uw werkgever moet akkoord gaan met uw ontslag en moet dat bevestigen. Hij kan u houden aan de opzegtermijn (minimaal 1 volle maand of betalingsperiode). U werkt vanaf dat moment niet meer neem ik aan. De werkgever zal dan de verlofdagen gaan verrekenen met deze opzegtermijn. Als er dan voldoende verlof is tenminste. Als er over is moet werkgever dat uitbetalen en als er te weinig is, wordt dat ingehouden op het salaris. U heeft ontslag op staande voet genomen? Dan stopt salarisbetaling op dat moment en u krijgt uw tegoed aan verlof uitbetaald. Let u er wel op, dat u zeer waarschijnlijk geen recht heeft op ww, behalve als de werkgever verwijtbaar is?


  Lid
  d.e.h heise op #53721

  Ja ik heb dus ruzie met mijn baas gehad toen heeft hij gezegd anders ga je toch weg dus toen ben ik de deur uit gelopen.

  Maar ik heb nu all ander werk dus een uitkering is niet nodig.

  En nou heb ik mijn contract van mijn oude werk nog een keer doorgenomen en daar staat dus ook niks in over een opzegtermijn.

  Dus nu moeten ze dan gewoon all mijn vakantie dagen uitbetalen neem ik aan?

  Maar het is nu een maand geleden dat ik ontslag heb genomen dus mijn vraag is hoelang hebben hun om dit met mij te verekenen?

  Alvast bedankt

  dirk heise


  Lid
  Reinout de Brink op #53723

  De vraag die je zou moeten stellen is of het contract rechtsgeldig is beeindigd. Ontslag met wederzijds goedvinden is één van de manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd (ik heb het dus niet over de vaststellingsovereenkomst/beeindigingsovereenkomst). Uit je verhaal maak ik op dat er voor jou (de werknemer) een opzegtermijn van 1 maand van toepassing was. Het is van belang dit goed te controleren aangezien er de mogelijkheid is om hiervan bij CAO af te wijken. 

  Je kunt je arbeidsovereenkomst eventueel bij het Juridisch Loket (of vakbond?) laten controleren.

  Je zou je op het standpunt kunnen stellen (middels aangetekende brief), dat het contract rechtsgeldig is beeindigd door wederzijds goedvinden.

  Het gevaar zit hem erin dat je wellich schadeplichtig bent als je zonder instemming van de werkgever opzegt zonder de opzegtermijn in acht te nemen (art. 7:677 lid 2 jo 4 BW). Ik begrijp uit het verhaal dat alles mondeling heeft plaatsgevonden (i.v.m. bewijslast)? 

  De eindafrekening komt en uitbetaling van de vakantierechten e.d. komt pas zodra het contract is beeindigd. 

  Meer informatie is te vinden via: 
  http://www.arbeidsrechter.nl/einde-contract-uitbetalen-en-verklaring-openstaande-vakantiedagen

  http://www.arbeidsrechter.nl/rechten-na-einde-met-wederzijds-goedvinden-vertrekregeling

  Succes!

   


  Lid
  d.e.h heise op #53725

  Bedankt voor de antwoorden ben langs het juridisch loket gegaan en hun raden mij aan om een brief naar mijn ex werkgever te sturen dus dit heb ik gedaan en we zien wel wat ervan komt.

  In elk geval bedankt

  mvg dirk heise

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.