Hoeveel werkdrukmeters hebben we nodig om echt aan de slag te gaan?

Geplaatst in Algemeen

 • Avatar
  Bijdrager
  Adviseur & docent op #53837

  TNO heeft in mei dit jaar de erkdrukkompas gelanceerd. Op zich een nobel gegeven, want werkstress is duidelijk een van de grootste problemen in ons werken (ne niet alleen in ons land). Dat het belangrijk is zagen we ook in de campagne van SZW: Gezond werk is werk zonder strees, waar ik me helemaal in kan vinden.

  Wat jammer vind, is dat we vooral bezig blijven met telkens maar weer nieuwe instrumenten bouwen, in plaats de bronnen en oorzaken aan te pakken. Instrumenten, werkdrukvragenlijsten e.d zijn er genoeg, en de meeste zijn ook nog valide ook. Bijvoorbeeld, het GRIP mdoel van Triple i, de BPR toolbox van Eforis, Vitaliteitscan van SKB, het WEB model om er maar een paar te noemen.

  Meer doen met minder mensen, steeds grotere werklast, toename van de complexiteit van het werk, emotionele druk o.a. door baanonzekerheid e.d. zijn voorbeelden van bronnen die we moeten aanpakken. Al geruime tijd zien we dat de autonomie van werknemers in het werk, de regelmogelijkheden aan het afnemen zijn. En dat zijn toevallig wel zeer belangrijke oorzaken van werkstress.

  laten we aan de slag gaan met oplossen en tegen gaan van werkdruk en werkstress!

  Peter Dona

  Peter is kerndocent duurzame inzetbaarheid bij AvansPlus, eigenaar van adviesbureau Dona HR Advies LLP en mede auteur van het boek: Het Werkstressalfabet. Kijk hiervoor op http://www.dealfabetboeken.nl

  Avatar
  Lid
  Jan Smits op #53839

  Een zorgelijke ontwikkeling. Hoe ziet de enthousiaste medewerker van 2 jaar geleden er nu uit? Medewerkers durven zich niet ziek te melden, bang voor ontslag. Zodra de werkloosheid weer gaat dalen is de kat verdronken. Meten en luisteren blijft wel heel belangrijk. 

  Voor de werkende is de maat vol voor de werkloze is de wereld ledig, laten we onderzoeken in uw bedrijf hoe we deze kunnen samenvoegen om met dezelfde kosten, meer te kunnen presteren, het ziekte verzuim kunnen verminderen. Om samen, voor uw onderneming, te zorgen voor een volledig operationeel team waarbij passie en plezier samengaan.

  Voor de volledig versie bel of mail mij

  Jan Smits
  Stationsstraat 13
  5241EE Rosmalen
  Tel 0642 080546
  jan@mediationtafel.org
  http://www.mediationtafel.nl

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.