hoe ga ik om met de tranisitievergoeding bij een aok mup?

Geplaatst in Algemeen

 • Avatar
  Lid
  Anita Berkers op #53841

  werknemers hebben een contract voor bepaalde tijd, waarin zij voor verschillende opdrachten werken (niet op aaneengesloten tijden)

  Er zitten dus tijden tussen dat er niet gewerkt wordt.

  Hoe wordt de transitievergoeding dan berekend?

  Avatar
  Bijdrager
  SpiritAcht op #53843

  Met het huidige arbeidsrecht heb ik de ervaring dat er altijd naar gemiddelden wordt gekeken en dat dan meestal over de laatste 6 maanden. Maar kan me ook voorstellen dat bij meerdere opdrachten over een langere periode wordt gekeken bijv 2 jaar. Als steaks met de transitievergoeding wordt gerekend zal dat wellicht ook het gemiddelde van 2 jaar zijn omdat je na 2 jaar recht krigt op een vergoeding en niet eerder.

  Avatar
  Lid
  Anouschka Vreugdenhil op #53845

  Het recht op een transitievergoeding ontstaat vanaf het moment waarop de werknemer 24 maanden in dienst is. Tijdelijke contracten worden – mits de tussenpoos maximaal zes maanden heeft geduurd – bij elkaar opgeteld. Hierbij tellen de tussenpozen niet mee. Zodra de werknemer 24 maanden in dienst is, wordt de transitievergoeding berekend vanaf de eerste dag van het dienstverband.

  Het maakt niet uit van wat voor soort arbeidsovereenkomst er sprake is. Tijdelijk, vast, oproep of min-max maakt niet uit. Zie ook dit artikel.

  Avatar
  Lid
  Anouschka Vreugdenhil op #53847

  O, ik zie nu dat de link niet werkt. Ik bedoelde dus dit artikel: https://www.xperthractueel.nl/ontslag/transitievergoeding-voor-elk-type-arbeidsovereenkomst/25-06-2014/

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.