Heeft HR een meerwaarde?

Geplaatst in Algemeen


 • Lid
  Astrid op #54071

  Uit een peiling van AFAS Software blijkt dat veel HR-professionals regelmatig worstelen met het leveren van meerwaarde aan hun organisatie. Zo is niet altijd duidelijk wat de organisatie precies ervaart als meerwaarde en hoe HR hieraan kan bijdragen.

  Herken je je eigen afdeling hierin, of levert jouw afdeling juist wel een relevante bijdrage aan de business? Hoe merk je dit?


  Lid
  Jan Smits op #54073

  Intervisie, breng passie en plezier terug op de werkplek. Door intervisie, open gesprek met de medewerkers breek je latente gedachten open. Werkdruk komt veel naar boven de afgelopen maanden. Daar kan je mee aan de slag. Op mijn eigen locatie combineer ik een intervisie met een kook of lunch workshop, na de workshop evalueer ik de intervisie. 

  Jan Smits
  Stationsstraat 13
  5241EE Rosmalen
  Tel 0642 080546
  jan@mediationtafel.org
  http://www.mediationtafel.nl


  Lid
  Toine Kuijs op #54075

  De meerwaarde van een afdeling HR kun je op meerdere vlakken zien. Ik ben van mening dat ten eerste de afdeling er is om alles op personeel gebied goed te laten verlopen. Dan heb ik het over persoonsgegevens, salaris, arbeidsovereenkomstenen wijzigingen daarop, opleidingen verzorgen, verzuimwetgeving, arbeidsrecht etc. Met andere woorden: zorgen dat een bedrijf aan wettelijke regels kan voldoen.

  Ten tweede de directe menselijke kant. Zorgen dat een bedrijf goed (je moet dan wel definieren wat je daaronder verstaat) met haar personeel omgaat en het personeel goed met het bedrijf. Dat doe je door inzicht te geven in wenselijk gedrag binnen een organisatie, het aanpreken op gedrag en indien nodig opleiden en begeleiden van medewerkers en leidinggevenden.

  Ten derde de strategische kant: welke kant wil je op als organisatie? Wat is mogelijk op personeel gebied en wat zijn daarvan dan de gevolgen? Vervolgens op tactisch niveau plannen maken en overgaan tot uitviering hiervan.


  Lid
  Jan Smits op #54077

  Dag Toine, helemaal mee eens en daarom heb ik enorm veel respect voor schoonmaak personeel

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.