Contract voor de duur van een project

Geplaatst in Algemeen

 • Bijdrager
  Silpe op #55291

  Ik zou graag willen weten wat de regels zijn vwb ketenbepaling/transitievergoeding/wwz als dit contract is afgesloten voor of na 1 juli 2015?

  Bijdrager
  Bizzon op #55293

  Petra, 

  Als de overeenkomst na 24 maanden eindigt bestaat recht op contract voor onbepaalde tijd. (uitzondering mogelijk mits conform CAO)

  Als er direct en contract voor 24 maanden wordt gegeven kan dit contract nog eenmalig voor 3 maanden worden verlengd I

  s er een einddatum in het contract opgenomen, dan is er toch de verplichting van de aanzegtermijn. Geen einddatum dan niet!

  Opnemen concurrentiebeding niet mogelijk mits dringende reden Proeftijd mag indien er geen datum is opgenomen of langer dan 6 maanden

  Transitievergoeding gaat in bij contracten langer dan 24 maanden

  Kortom een projectovereenkomst kan zonder ketenverplichting en transistievergoeding mits de verwachte eindtijd niet meer dan 2 jaar – 1 dag duurt. Duurt het project langer dan is de projectovereenkomst niet langer de oplossing.

   

  Bijdrager
  Silpe op #55295

  Dank je. 

  Kortom een projectovereenkomst kan zonder ketenverplichting en transistievergoeding mits de verwachte eindtijd niet meer dan 2 jaar – 1 dag duurt. Duurt het project langer dan is de projectovereenkomst niet langer de oplossing..

  Geldt bovenstaande ook als het contract nog afgesloten wordt voor 1 jul15?

  Ik neem aan dat een voorafgaand 1 jarig bepaalde tijdscontract meegerekend moet worden in de ketenbepaling.

  Lid
  Alexander van den Heuvel op #55297

  Wat betreft de keten: voor contracten afgesloten voor 1 juli 2015 geldt het oude recht (3 jaar – 3 contracten – 3 maanden), en voor contracten afgesloten op of na 1 juli 2015 geldt het nieuwe (2 jaar – 3 contracten – 6 maanden).

  Transitievergoeding: gaat gelden vanaf 1 juli 2015 voor alle dienstverbanden die vanaf moment 2 jaar duren. Dus heeft een werknemer bijv. op 30 juni een tweede jaarcontract dat op 31 augustus 2015 afloopt, dan is werkgever op 31 augustus een transitievergoeding schuldig.

  Projectovereenkomsten is een misleidende benaming. Die bestaan volgens de wet niet. Het projectwerk zal doorgaans of in de vorm van een overeenkomst van opdracht worden gesloten (dus een zelfstandige ondernemer die het project doet, een ZZP-er bijvoorbeeld), en dan geldt het reguliere arbeidsovereenkomstenrecht (en dus de keten) niet. Is voor het project gewoon een arbeidsovereenkomst aangegaan, en doet de persoon het werk in loondienstverband, dan is het dus een arbeidscontract dat gewoon meetelt in de keten, daar het onder het arbeidsovereenkomstenrecht valt.

  Bijdrager
  Bizzon op #55299

  Petra vraag 1 : zie Alexander

           vraag 2 : ja

   

  Projectovereenkomst als reguliere arbeidsovereenkomst kan wel, hiermee wordt bedoelt een arbeidsovereenkomst waarin geen specifieke eindtijd kan worden genoemd maar een waarbij de einddatum bepaald wordt door het einde van de werkzaamheden. Omschrijf dit einde wel zeer zorgvulding. Pas wel op met formulering zoals einde van de subsidietoekenning e.d. 

  Bijdrager
  EPA op #75026

  Beste, kunt u mij de regels van arbeidscontracten op projectbasis op een rijtje zetten? Korter dan 2 jaar, geen consequenties, langer dan 2 jaar?Hoe zit het dan met de transitievergoeding en ketenregeling? Moet er in het contract een einddatum van het project staan? Wat zijn de consequenties voor de werkgever als medewerker uit dienst gaat op het moment dat project afgelopen is en dit heeft langer dan 2 jaar geduurd? Moet er in contract een specifieke beschrijving staan van het project. Hopelijk kunt u mij helpen met mijn vragen. Graag zie ik uw reactie tegemoet. Alvast bedankt, met vriendelijke groet E-P

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.