Werkgevers: stap terug voor ouderen ten gunste van jongeren

3

Als Nederland concurrerend wil blijven, moeten ouderen een stap terug doen ten gunste van jongeren. Dit staat in een vertrouwelijke notitie waarmee de werkgevers dit jaar het cao-overleg met de vakbonden in gaan.

Werkgevers willen niet per se van de cao af, maar deze moet wel moderner en hier en daar soberder worden. ‘Extra vrije dagen en vrijstelling van onregelmatige diensten passen niet bij mensen die blijven werken tot ze de stijgende AOW-leeftijd hebben bereikt’, zegt Harry van de Kraats, directeur van werkgeversvereniging AWVN tegen de Volkskrant.

Vernieuwing in plaats van loonsverhoging
Volgens de werkgevers zetten de vakbonden te veel in op loonsverhoging en hebben ze weinig oog voor vernieuwing. Van de Kraats: ‘Ondernemers hebben meer flexibiliteit en hogere kwaliteit nodig. Hoogste tijd om de cao aan te passen aan de nieuwe realiteit.’ Alleen maar inzetten op ‘houden wat we hebben’ zal het einde van de cao inluiden, verwijst Van der Kraats naar de looneis van 3 procent die FNV vorig jaar stelde. Als het niet met de vakbonden kan, is de kans groot dat werkgevers zonder vakbonden en buiten de cao om verder gaan met vernieuwen.

Lees ook: CNV: looneis verschilt per sector in 2014 en Aanpassing arbeidscontract aan cao

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Jan Boerefijn op

    Ik vind de kop bove het artikel nogal verwarrend. De inhoud van het oorspronkelijke artikel is veel meer gericht op de duurzame inzet van ouderen. Minder gericht op de automatismen van de CAO-verhogingen waar de bonden altijd op inzetten, meer op langer kunnen doorwerken op een manier die bij de individuele oudere past (dus een keuze die hij/zij zelf kan maken). En daar ben ik een groot voorstander van.

  2. Bertus Wiltvank op

    Als je als werkgeversvereniging niet meer te bieden hebt als ‘de open deur’, oud inwisselen voor jong, dan ben je toch wel diep gezonken. Het gaat dus weer alleen maar over geld en flexibele schil. Hoezo werkgevers vereniging, hoezo innovatief, Het is niet verder kijken dan je neus lang is, niet verder dan gisteren. Management by excel. Aan deze vorm van conservatisme gaat de Nederlandse markt kapot. Geachte heer van de Kraats, als u dat werkelijk zo hebt gezegd en ook zo bedoeld, dan ga u schamen en leg uw functie neer. Want dit kan heel veel beter.

  3. Als de extra vrije dagen worden opgeofferd, vergroot dit de concurrentiepositie van de ouderen en hoeven ze juist minder eenstap opzij te doen voor de jongeren. De ouderen kunnen zo langer, makkelijker een baan vinden dan nu het geval is en werkend hun pensioen halen, zelfs als dat pensioen wat verder weg is komen te liggen. Op hogere leeftijd kan het wel zo zijn dat onregelmatige diensten niet meer haalbaar zijn.Je wordt toch een dagje ouder. Het lijkt me dan ook nuttig om de mogelijkheid van vrijstelling hiervoor open te houden. Ook vrijstelling van fysiek zwaar werk lijkt mij dan als mogelijkheid zeer op zijn plaats. Gezond je pensioen tegemoet, is denk ik een mooi motto.