Vernieuwende afspraken binnen cao s

0

In acht op de tien nieuwe cao s staan afspraken om werknemers tot een hogere leeftijd aan het werk te kunnen houden. Dit is een van de voorbeelden van vernieuwende afspraken die de laatste tijd vaker in cao s worden opgenomen door werkgevers en vakbonden.

Ook is het aantal afspraken over werk met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toegenomen. Dit geldt vooral voor Wajongers, jongeren met een handicap. Dat blijkt uit het maandbericht juni over het cao-seizoen van de werkgeversvereniging AWVN. De organisatie adviseert werkgevers over arbeidsvoorwaarden en is in die rol betrokken bij het merendeel van alle 900 cao’s en arbeidsvoorwaardenregelingen. In juni kwamen in totaal 23 cao’s tot stand.

Ontziemaatregelen

Opleidingen, mantelzorg en het verminderen van ‘ontziemaatregelen’ zoals seniorendagen, kwamen vooral in de nieuwe afspraken voor. Over deze onderdelen werden bijna 10 procent meer afspraken gemaakt dan in mei. De lonen stegen gemiddeld even hard als het jaargemiddelde tot nu toe: 1,5 procent.

Vooruitstrevend

FNV hoopt dat werkgevers een voorbeeld nemen aan bedrijven en instellingen die de afgelopen tijd vooruitstrevende cao-afspraken hebben gemaakt. ‘Vooruitstrevende werkgevers bieden mensen een echte baan met fatsoenlijk salaris en zekerheid over rooster en contract’, stelt cao-coördinator Mariëtte Patij van de vakbond. ‘Mensen werken er graag en verdienen genoeg om goed rond te komen. En dat zie je terug aan de kwaliteit van het werk en het product.’

Bron: ANP

Lees ook: Waarom jongeren een eigen cao willen en ‘Cao-afspraken vernietigen werk’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.