Personeel Jumbo kiest voor arbeidsvoorwaardenregeling

0

Een grote meerderheid van de werknemers van distributiecentra van supermarktketen Jumbo kiest voor nieuwe arbeidsvoorwaarden in een arbeidsvoorwaardenregeling (AVR). Een kleine groep blijft onder de huidige cao werken.

Ongeveer 3000 Jumbo-medewerkers in vaste dienst kregen de afgelopen twee maanden de keuze voorgelegd: of een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) of de cao. In een persbericht laat de supermarktketen weten dat zij de de verschillen tussen beide regelingen voor medewerkers afzonderlijk doorberekenden. Driekwart van de medewerkers maakte een keuze. Zij kozen massaal voor de AVR. Slechts 4 procent wilde onder de cao blijven werken.

Loonsverhoging

Onder de AVR ontvangen de medewerkers met terugwerkende kracht tot 26 februari 2018 een loonsverhoging van 1 procent.  In 2019 komt daar een verhoging van 1,5 procent bij. Voor het werken op extra zaterdagen gelden hogere toeslagen. Ook komt er een nieuwe generatieregeling. De regeling is ook van toepassing op de 1500 uitzendkrachten in distributiecentra van de supermarktketen.

Nog niet alle medewerkers ingestemd

Nog niet alle medewerkers hebben een keuze gemaakt voor de AVR of cao. Het maken van een keuze was ook niet verplicht. Medewerkers kunnen op ieder moment alsnog beslissen om voor de AVR te kiezen. Vanaf dat moment zullen de verbeterde voorwaarden ook op hen van toepassing zijn. Het recht op aanpassing met terugwerkende kracht vervalt dan echter.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.