Cao-akkoord werknemers tankstations en wasserijbedrijven

0

CNV Vakmensen heeft een cao-akkoord bereikt voor de 17.000 werknemers bij tankstations en wasserijbedrijven. Het gaat om een tweejarige cao, die loopt van 1 november 2013 tot 1 november 2015.

De werknemers krijgen in die periode een salarisverhoging van totaal 2 procent. Daarnaast profiteren ze van een verschuiving in de premies voor pensioen en arbeidsongeschiktheid. Dat levert per 1 januari 2014 een extra inkomensverbetering op van 1 procent. “Gezien de moeilijke marktomstandigheden is het een behoorlijk resultaat,” vindt onderhandelaar Cor-Hilde van Beijeren van CNV Vakmensen.

Grensstreek
De tankstations in de grensstreek hebben het extra moeilijk. Dat komt onder andere door de accijnsverhoging per 1 januari 2014. “We gaan goed kijken hoe zich dat de komende periode ontwikkelt. Als het nodig is, overleggen we met de werkgevers over een gezamenlijk plan voor deze groep tankstations,” zegt Van Beijeren.

Snel veranderende markt
Van Beijeren: “De werknemers van de tankstations hebben te maken met een snel veranderende markt. Steeds vaker zijn tankstations onbemand. Dat betekent dus: minder werkgelegenheid. Andere tankstations zoeken wanhopig naar een gat in de markt en zetten bijvoorbeeld een zonnebank in het station of een horecagelegenheid. Ik snap het wel. De druk op de prijs is zo groot dat de werkgevers wel wat moeten. Maar het is jammer dat het vooral uit nood gebeurt. Daarom hebben wij aangedrongen op een gezamenlijk onderzoek naar de trends en ontwikkelingen in de branche. En hoe we daar op tijd op kunnen inspelen. We moeten voorkomen dat we op een dag opeens ontdekken dat we met een groot overschot aan mensen zitten.”

Aandacht voor werkdruk
“Gezien de moeilijke marktomstandigheden is het een behoorlijk resultaat,” verklaart Van Beijeren. “Ik ben ook blij met de aandacht die er is voor de hoge werkdruk. Dat leeft sterk bij de mensen. We hebben afgesproken dat er dit jaar een onderzoek komt naar de risico’s die de werkdruk met zich meebrengt, en wat we daaraan concreet kunnen doen.”

Scholing
De cao-afspraak over scholing wordt gehandhaafd. Werknemers kunnen elk jaar in de regio een dagdeel training volgen (doorbetaald). Daarnaast onderzoeken de cao-partijen dit jaar de mogelijkheid om een EVC-traject voor de branche op te zetten (erkenning van verworven competenties).

Lees ook: ‘Veiligheidstraining voor pompbedienden’ en ‘CNV: veel angst bij werknemers door crisis’

Bron: CNV Vakmensen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.