BlogHet begin van het einde van mijn HRM-opleiding

0

Student Mickey Reedijk is begonnen aan zijn afstudeerstage binnen de HRM. Hij ziet dit als het begin van het einde van zijn HRM-opleiding en als het startpunt van zijn carrière.

Afstuderen is een feit

‘Ik ben begonnen met afstuderen. Als afstudeeropdracht moet ik een onderzoek doen en een scriptie schrijven. Omdat het schrijven van een scriptie het laatste is wat deze opleiding van mij vraagt, zie ik het als het begin van het einde. Maar zie ik het ook als een nieuw begin. Dat komt omdat ik, wanneer de scriptie goed is afgerond en ik mijn diploma binnen heb, mag gaan beginnen aan wat hopelijk een lange en plezierige HR-carrière wordt.’

‘Het afstuderen doe ik bij een organisatie waar ik als afstudeerder onderzoek doe naar de motivatie om lid te worden van de Ondernemingsraad. Ik wil onderzoeken wat hen motiveert of juist tegenhoudt om zich kandidaat te stellen voor de raad. Dit wil ik doen door een aantal factoren zoals tijd(gebrek) en de impact hiervan op de motivatie van medewerkers te onderzoeken. Ik vind het een erg interessant onderwerp, omdat ik medezeggenschap altijd al een sterk punt heb gevonden. Dat komt mede omdat ik het belangrijk vind dat medewerkers in hun eigen organisatie hun stem kunnen laten horen. Zij vormen tenslotte het kloppende hart van de organisatie. Het psychologische aspect van de motivatie van medewerkers spreekt mij ook aan; waarom willen mensen iets wel of juist niet doen en waardoor worden ze gemotiveerd?’

Het zelfstandige traject

‘Tot nu toe vind ik dat het afstudeertraject goed verloopt. Ik ervaar de zelfstandigheid die erbij komt kijken als leerzaam en leuk. Uiteraard heeft deze zelfstandigheid voordelen en nadelen. Wat ik er fijn aan vind, is dat ik zelf mijn tempo kan bepalen, zelf kan uitzoeken hoe ik iets aanpak en op mijn manier aan mijn onderzoek kan werken. Wat ik soms minder fijn vind, is dat ik in de knoop kom met hoe ik op bepaalde punten verder moet. Als ik een stap in mijn onderzoek heb afgerond, is het vaak even zoeken naar hoe ik de volgende stap ga uitvoeren. Gelukkig heb ik zowel vanuit mijn school als mijn stageorganisatie een begeleider die mij waar nodig kan helpen.’

‘Het afstuderen is toch iets waar je als student naar uitkijkt omdat het, zoals eerder gezegd, het laatste grote aspect van de opleiding is en bepalend is voor het behalen van de opleiding. Maar net zo goed vind ik het ook een leuk en zeer leerzaam aspect.’

Doe jij ook een HRM-opleiding? Deel jouw ervaring hieronder.
Lees meer over:

Over Auteur

Mickey Reedijk is Junior HR adviseur. In zijn blogs gaat hij schrijven over zijn ervaringen als young professional op diverse HR-afdelingen.