BlogAfgestudeerde HRM’er gelukkig overspoeld door vacatures

0

Afgestudeerde HRM’er Mickey Reedijk startte de zoektocht naar een baan in het HRM-vakgebied en werd positief overspoeld door vacatures. Hij koos het leukste uit en werd aangenomen. Wat viel op in zijn ogen?

De zomer zit er weer bijna op. Het was voor mij de eerste zomer waar ik niet uitkeek naar een nieuwe school jaar of een jaar stage lopen, maar een zomer waarna ik echt aan de slag kon gaan.

De laatste maanden ben ik, op het vakantie vieren na, dan ook veel bezig geweest met het zoeken naar leuke vacatures en het vinden van een geschikte baan. Omdat ik natuurlijk niet echt wist hoe ik dit op de juiste manier kon doen, begon ik met het doorspitten van vacatures op vacaturewebsites. Daar zag ik dat er veel beschikbaar was in het HRM-vakgebied.

HRM in alle branches

Een van de dingen die mij opviel was dat er in alle branches wel vacatures beschikbaar waren voor HR. Soms was er wel drie tot vijf jaar werkervaring nodig, en dat heb ik zo net na mijn opleiding natuurlijk nog niet, maar toch vond ik het leuk om te zien dat je met een HRM-opleiding op heel veel plekken terecht kan komen. Er is voor iedere HRM’er wat wils. Trekt de ene branche een werkzoekende niet, staat er een volgende vacature bij een organisatie in een andere branche.

Zo hadden vacatures die mij het meest aanspraken een leuke schrijfstijl, die lekker enthousiast en niet te ouderwets overkwamen. In de tekst zelf vond ik de functiebeschrijving belangrijk en sprongen degene eruit die plezierige, uitdagende taken met een zekere mate van zelfstandigheid boden. Dat is wat ik zoek in een baan.

Succes

Ik ben verheugd om te kunnen zeggen dat ik aangenomen ben voor een HR-functie in de hotelbranche. Dit is heel wat anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan met onder andere stages en afstuderen, dat was namelijk in de zorgbranche. Zo is ook mijn tot nu toe prille loopbaan een goed voorbeeld van de diversiteit in het HRM-vakgebied.

Ik kijk erg uit naar mijn eerste baan en ben heel erg benieuwd waar het mij allemaal gaat brengen. Het is een nieuw begin van een tijdperk voor mij en ik ga er met volle moed en zin tegenaan.

  • Door de turbulente arbeidsmarkt is het niet makkelijk om de juiste mensen te vinden. Recruitmentexpert Gusta Timmermans vertelt u hoe op kunt vallen en geeft recruimenttips. Download de gratis whitepaper!
Lees meer over:

Over Auteur

Mickey Reedijk is Junior HR adviseur. In zijn blogs gaat hij schrijven over zijn ervaringen als young professional op diverse HR-afdelingen.