Onderwerp: Blog

Arbo
BlogDe misvattingen over een burn-out

Veel mensen denken dat het hun niet zal overkomen, een burn-out. Toch zit het in een klein hoekje en wordt een burn-out vaak te laat herkend. Waar gaat het nu mis in het voorkomen van uitval?

Blog
BlogRoddelen als de sociale smeerolie van het bedrijf

Als iets de sfeer binnen een bedrijf goed kan verpesten, dan is het wel roddel en achterklap. Er wordt dan niet meer met elkaar gesproken, maar over elkaar. Menig HR-leidinggevende en professional heeft hier last van en wil af van zo’n cultuur. Maar hoe je dat? En heeft dat überhaupt wel zin?

Blog
BlogDe glimlach van een leidinggevende

Het effect van een glimlach op uzelf is behoorlijk positief. Maar welk effect heeft uw glimlach op medewerkers? HR Interim professional Gerdia Slagman vertelt u alles over de kracht van een glimlach.

Blog
BlogZin en onzin van leiderschapsprogramma’s

Directies en HR bedenken leiderschapsvisies en -programma’s. Maar heeft het zin en gaat de organisatie beter van presteren van zo’n programma? Lees de blog van organisatieadviseur Simon van der Veer.

Blog
Blog‘Tijd voor een nieuwe aanpak in recruitment!’

Het inzetten van (chat)bots, candidate persona, recruitment software en employer branding. Termen die niet meer zijn weg te denken in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Toch vernieuwt het selectieproces nauwelijks, signaleert Willemijn Boskma. Tijd voor een nieuwe aanpak in recruitment!

Blog
BlogWees zuinig op knorrepotten en zeurpieten

Ons land staat al jaren hoog in de top-tien van landen met de meest tevreden medewerkers. Toch doen steeds meer bedrijven moeite om nog hogere scores te behalen. Maar houden we dan nog wel genoeg knorrepotten over? 

Blog
BlogWat kan HR leren van de ontslagzaak over bitcoins?

Nieuwe tijden, nieuwe technieken en nieuwe betaalmogelijkheden brengen ook weer nieuwe onderwerpen in de rechtspraak, signaleert jurist Edith van Schie. Het is belangrijk om je hier als werkgever in te verdiepen, zodat je goed voorbereid in de rechtszaal verschijnt. 

Beoordelen
Blog‘Feedback is geen cadeautje’

Veel leidinggevenden en HR zien graag een cultuur waarin collega’s elkaar proactief aanspreken en feedback geven. Het aantal trainingen hiervoor is eindeloos, waarbij wordt gezegd ‘feedback is een cadeautje’. Dit blijkt in de praktijk niet helemaal waar, signaleert organisatieadviseur Simon van der Veer. Hoe creëer je dan wel een open feedbackcultuur?

1 2 3 5