Onderwerp: Blog

Beoordelen
Blog‘Evalueer met het team, niet individueel’

Organisaties kunnen leren van succesvolle sportteams. Een van hun geheimen is dat ze wedstrijden met elkaar evalueren, met de kleedkamerdeur dicht. Individuele gesprekken met de coach worden gemeden. Organisatieadviseur Simon van der Veer beschrijft de voordelen van deze aanpak in zijn blog.

Blog
BlogAgile en HR, waarom zou je?

Agile werken, het wendbaar werken, zie je in steeds meer organisaties opkomen. Hoe herken je deze organisaties en waarom doen ze dit? En wat betekent dit voor de rol van HR?

Blog
BlogIs versoepelen van het ontslagrecht een goed idee?

De formerende partijen denken dat werkgevers huiverig zijn om vaste arbeidscontracten te geven omdat de beëindiging hiervan een hels karwei is. Is het versoepelen van het ontslagrecht dan een goed idee, vraagt arbeidsrechtjurist Edith van Schie.

Blog
BlogHoe vergroot je de wendbaarheid van medewerkers?

Iedere HR professional kent ze: de medewerker die al jarenlang in dienst is en weinig interesse heeft in verandering of ontwikkeling. Hoe beweeg je deze medewerkers en vergroot je hun wendbaarheid? Bedrijfsmaatschappelijk werk adviseur Tineke den Haan geeft tips.

Blog
BlogHet einde van mijn derdejaarsstage

Na 10 maanden is de stage van student Mickey geëindigd. Zijn derde jaar is afgerond en in september start hij aan zijn afstudeerjaar. Maar eerst zomervakantie en tijd voor reflectie.