Onderwerp: Blog

Blog
BlogZo herkent u een goede bedrijfsarts

De rol van de bedrijfsarts is cruciaal bij preventie, begeleiding en vooral bij het terugdringen van verzuim. Streef daarom vooral naar een goede samenwerking met deze professional, eentje die verder gaat dan alleen de verplichte taken van de bedrijfsarts. Maar hoe herken je nu deze goede bedrijfsarts? Wij geven u 10 tips om hierachter te komen.

Arbo
BlogNieuwe Arbowet: reden voor paniek?

In de nieuwe Arbowet worden bedrijven verplicht preventieve maatregelen te nemen om uitval tegen te gaan. Maar uit een rondgang van BNR langs werkgeversorganisaties, bedrijfsartsen en arbodiensten blijkt dat honderden ondernemers niet weten waar ze aan toe zijn…

Blog
BlogMinder verzuim met waarderend leidinggevenden

In deze zware tijd ervaart Tessa een gebrek aan ondersteuning van haar leidinggevende. Dit staat haar re-integratie in de weg en haar verzuim dreigt onnodig langer te worden. Wat kan HR doen of adviseren om de re-integratie op te starten en de leidinggevenden te versterken in hun rol?

Blog
Blog‘Wees je bewust van het werkgeluk van medewerkers’

Werkgeluk is een hot topic. Waarom vinden we plezier op de werkvloer de laatste jaren zo belangrijk? HR zou zich meer bewust moeten zijn van het werkgeluk van medewerkers, vindt HR-tech deskundige Iris Zonneveldt. Ze deelt haar visie en geeft een aantal praktische tips.

Arbo
BlogDe misvattingen over een burn-out

Veel mensen denken dat het hun niet zal overkomen, een burn-out. Toch zit het in een klein hoekje en wordt een burn-out vaak te laat herkend. Waar gaat het nu mis in het voorkomen van uitval?

Blog
BlogRoddelen als de sociale smeerolie van het bedrijf

Als iets de sfeer binnen een bedrijf goed kan verpesten, dan is het wel roddel en achterklap. Er wordt dan niet meer met elkaar gesproken, maar over elkaar. Menig HR-leidinggevende en professional heeft hier last van en wil af van zo’n cultuur. Maar hoe je dat? En heeft dat überhaupt wel zin?

1 2 3 6