Onderwerp: Blog

Blog
BlogHoe vergroot je de wendbaarheid van medewerkers?

Iedere HR professional kent ze: de medewerker die al jarenlang in dienst is en weinig interesse heeft in verandering of ontwikkeling. Hoe beweeg je deze medewerkers en vergroot je hun wendbaarheid? Bedrijfsmaatschappelijk werk adviseur Tineke den Haan geeft tips.

Blog
BlogHet einde van mijn derdejaarsstage

Na 10 maanden is de stage van student Mickey geëindigd. Zijn derde jaar is afgerond en in september start hij aan zijn afstudeerjaar. Maar eerst zomervakantie en tijd voor reflectie.

Blog
BlogZo maak je jouw organisatie millennialproof

Bij organisaties die niet zijn gemoderniseerd haken veel millennials (uiteindelijk) af. Hoe komt dit en wat moet je doen om te zorgen dat je organisatie wel millennialproof is? Lector HRM Karin Manuel legt het uit.

Blog
BlogHR als politieagent?

Na 10 maanden stage maakt student Mickey de balans op. Welke rollen van HR zijn hem opgevallen? En hoe ziet hij de toekomst?

Blog
BlogDe rol van stress in arbeidsconflicten

Stress heeft verschillende oorzaken. Door hier rekening mee te houden, kun je conflicten en escalatie voorkomen. Realiseer je altijd welke onderliggende behoeften er spelen en hoe je hiermee omgaat, vindt mediator Paula.

Blog
Blog‘Geen dag is hetzelfde in HR’

Als HR-adviseur is geen dag hetzelfde, ontdekt student Mickey. Hoewel hij houdt van structuur vindt hij het ook aantrekkelijk dat je van tevoren niet honderd procent kunt vaststellen hoe je dag eruitziet.

Blog
BlogWat is van invloed op de betrokkenheid?

Betrokken en bevlogen medewerkers willen we natuurlijk allemaal. Maar welke factoren zijn daarvoor bepalend? Lector Karin Manuel benoemt verschillende aandachtspunten waar je als HR mee aan de slag kan.

Blog
BlogRechter straft slecht leiderschap af

Slecht leiderschap is het thema van het HR Journaal van 11 mei. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen kent uit zijn praktijk genoeg ontslagzaken waarin de rechter slecht leiderschap afstraft. Een voorbeeld.